60 bomen voor het Urban Sportspark

Het Urban Sportspark wordt een park met een grote P! Inmiddels zijn er 60 mooie grote bomen uitgekozen die niet meer bij de boomkweker konden blijven staan. De boomkweker meer ruimte, wij meer bomen; win- win dus! Voor de liefhebbers; het zijn onder andere Gele Kornoelje, Zwarte of rode berk, Magnolia’s, Prunussen, Tsuga canadensis  en Amberbomen. Ze worden een tijdje in de buurt ‘geparkeerd’ omdat we ze pas in het najaar gaan planten.

Aantrekkelijke bomen voor mens en natuur

Straks krijgen we iets meer dan 25 soorten in het Urban Sportspark. Bijzondere soorten in vorm, bladkleur, vrucht, bloeiwijze, knallende herfstkleur of juist een heel vroege bloei. De mix aan bomen is interessant voor de mens en voor de natuur. Het zijn vruchtdragers, groenblijvers en waardbomen; aantrekkelijke bomen voor bijen, insecten en vogels.

In het najaar op de juiste plekken

Donald Marskamp (landschapsarchitect voor Stadsoevers) en Mark van der Zijden (groenbeheerder van de gemeente Roosendaal) hebben bij de boomkweker de bomen gekozen. Een zeer breed assortiment bomen met variatie in grootte en dikte. Mark “We hebben nu echt heel mooie grote bomen uitgekozen, die er anders in het plantseizoen in november niet meer zouden zijn.“  De bomen worden de komende weken al naar Roosendaal gehaald. Als in het najaar de grondwerkzaamheden en het Urban Sportspark klaar zijn worden ze op de juiste plekken neergezet. Donald: “We gaan hier niet alleen verschillende sporten zien maar het wordt zo ook een soort arboretum met veel mooie verschillende bomen.”  

Gerelateerde artikelen

Op naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen

2021 ging als een moeizaam jaar de boeken in. Extreme vorst, overstromingen, tegenslagen voor horeca en bedrijven, harde maatregelen. Versoepelingen …

Mooie plannen samen verder brengen

Sinds maart werkt hij als projectleider voor de gemeente Roosendaal in projectteam Stadsoevers, Erwin van Egmond. “Tot nu toe heb …