Groen Wipwei krijgt vorm

De afgelopen weken is ook bij de Wipwei flink doorgewerkt. Het natuurparkje voor de huizen aan de Turfberg, dat het allereerste stukje is van de Ecologische Verbindingszone, krijgt verder vorm. Inmiddels is de grond inmiddels gesaneerd en op dit moment worden de eerste contouren van het park zichtbaar. De Wadi’s, waarin regenwater wordt opgevangen bij flinke regenval, zijn uitgegraven en het verdere profiel van het park is aangebracht.

Paden en stapstenen in het voorjaar, verdere beplanting volgt in het najaar

Als het profiel klaar is, maken we betonnen paden en de stapstenen om op te spelen. Na alle werkzaamheden wordt het gras ingezaaid en wordt bescherming van de taluds aangebracht. Bomen, struiken en verdere beplanting komen in het najaar, als het plantseizoen ingaat.

Binnenkort volop klimmen op het speeltoestel

In het natuurpark komt een speeltoestel voor kinderen van basisschoolleeftijd. Zoals dat er nu uitziet wordt dat deze zomer geplaatst, dus vanaf dan kan er volop geklommen en gespeeld worden op de Wipwei!

Gerelateerde artikelen

Urban Sportspark bijna af

Het Urban Sportspark is bijna klaar! Vanaf vrijdag 17 december zetten we overdag de hekken open zodat sportievelingen er volop …

Ideeën voor uitkijktoren

Heb jij ‘m al gezien, de uitkijktoren op Stadsoevers? Hij staat op het terrein waar het Urban Sportspark komt te …