Groen Wipwei krijgt vorm

De afgelopen weken is ook bij de Wipwei flink doorgewerkt. Het natuurparkje voor de huizen aan de Turfberg, dat het allereerste stukje is van de Ecologische Verbindingszone, krijgt verder vorm. Inmiddels is de grond inmiddels gesaneerd en op dit moment worden de eerste contouren van het park zichtbaar. De Wadi’s, waarin regenwater wordt opgevangen bij flinke regenval, zijn uitgegraven en het verdere profiel van het park is aangebracht.

Paden en stapstenen in het voorjaar, verdere beplanting volgt in het najaar

Als het profiel klaar is, maken we betonnen paden en de stapstenen om op te spelen. Na alle werkzaamheden wordt het gras ingezaaid en wordt bescherming van de taluds aangebracht. Bomen, struiken en verdere beplanting komen in het najaar, als het plantseizoen ingaat.

Binnenkort volop klimmen op het speeltoestel

In het natuurpark komt een speeltoestel voor kinderen van basisschoolleeftijd. Zoals dat er nu uitziet wordt dat deze zomer geplaatst, dus vanaf dan kan er volop geklommen en gespeeld worden op de Wipwei!

Gerelateerde artikelen

Vrouwen van Wanten en Stadsoevers presenteren online..

Ze maakten een unieke voorstelling voor 4 mei, die ze eigenlijk op de bouwterreinen van Stadsoevers zouden spelen. Het Coronavirus …

Kijk live mee!

De oude kademuren zijn eruit, de palen voor de onderkade worden er ingeboord en aan de Wethouder Lanenstraat zijn de …