Het allerbeste voor 2020!

2019 was een jaar waarin Stadsoevers in volle vaart vooruitging. De oude kademuren werden gesloopt, palen voor de onderkade ingeboord en nieuwe damwanden ingetrild. Als eerste op de Wethouder Lanenstraat. Velen volgden het werk van minuut tot minuut via de LiveCam. Er werd grond afgegraven achter de damwanden, er werden ankers geplaatst voor de kademuren. Ook werd de wapening in de kades aangebracht en het Kadeplein kreeg mobiele boombakken. Tijdens de open dag in juni kwamen er een paar honderd bezoekers voor een rondleiding en toelichting van de uitvoerders en de aannemer.

Stadsoevers 2019-2020

Essentgebouw werd Kademeester

In juni werden de plannen voor de ver/nieuwbouw van het voormalige Essentgebouw aan het Kadeplein bekendgemaakt. In dit historische pand, dat Kademeester gaat heten, komen 30 woningen, zowel appartementen als woningen met gezamenlijke binnentuin.  

Beeld en geluid op Stadsoevers 

Niet alleen werd er flink gebouwd, ook beeld en geluid was er op Stadsoevers! The Loods organiseerde twee graffiti jams en het techno Dubbelspoorfestival bij de beachclub op het Sfeerstrand kon je genieten van een aantal optredens. De wielerkoersen en de Roosendaalse kermis deden Stadsoevers weer aan. Begin oktober werd Stadsoevers even ingenomen door studenten van MBO DANS en professionals van Roosendaal Danst! voor de voorstelling Exploring the Grey. Studenten van CIOS zuidwest Nederland, Fontys en de Associate Degrees Academie werkten aan verschillende opdrachten in StadsOevers. Eind oktober stelde de gemeenteraad het ontwikkelkader voor het Vlietpark vast, met daarin het campusprincipe. Het oostelijk deel van Stadsoevers wordt een open groene ruimte om in te wonen, werken, leren en recreĆ«ren. 

Doorwerken voor de Sint 

En ondertussen werd er volop werk verzet; de Vliet werd uitgegraven en de Zwaaikom werd twee keer zo groot; voor de luie trappen werd het grondwerk gedaan en kwamen er betonelementen. Het werd doorwerken want eind november legde Sint zijn boot aan op de nieuwe kade!  

Volgende stap: de Beekblokken 

In december kwam er met de plannen voor de Beekblokken een mooie volgende stap in de ontwikkeling. De ruim 40 appartementen onder stedelijke architectuur en 70 eengezinswoningen in diverse vormen komen naar verwachting vanaf eind 2020 te koop.  

En nu in volle vaart verder, weer een jaar vol ambities! Om er maar een aantal te noemen: het werk aan het parkje aan de Wipwei, de laatste hand aan de kades van de Vliet, de voorbereidingen en de plaatsing van de iconische rolbrug en de realisatie van het Urban Sportspark. We beginnen dit jaar dan ook graag met de allerbeste wensen; op naar een schitterend 2020!  

Gerelateerde artikelen

Op naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen

2021 ging als een moeizaam jaar de boeken in. Extreme vorst, overstromingen, tegenslagen voor horeca en bedrijven, harde maatregelen. Versoepelingen …

Mooie plannen samen verder brengen

Sinds maart werkt hij als projectleider voor de gemeente Roosendaal in projectteam Stadsoevers, Erwin van Egmond. “Tot nu toe heb …