Ideeën voor uitkijktoren


Heb jij ‘m al gezien, de uitkijktoren op Stadsoevers? Hij staat op het terrein waar het Urban Sportspark komt te liggen. Nu nog tussen modder, bergen zand en graafmachines. Maar straks kun je erop! We nodigen jou graag uit om hier een mooie actie voor te bedenken voor het komende jaar. Wil jij je profileren in dit nieuwe stuk stad? Wil jij hier iets leuks mee doen? Dan is dit een mooi moment.
Wat kun je doen met een uitkijktoren? Waar zie jij naar uit? Welke verwachtingen heb jij voor de toekomst? Wat is er (nu al) waar te nemen?
Dit project moet in elk geval voldoen aan de ‘voorwaarden’ waaraan alle activiteiten in Stadsoevers wat ons betreft aan moeten voldoen:

1. Waarde creëren: Activiteiten op Stadsoevers zijn anders dan elders (in de stad). Ze voegen iets toe aan de stad, inspireren, we nemen niet klakkeloos activiteiten over. Daarbij moet er altijd een link zijn naar de merkwaarden en de unieke kwaliteiten van Stadsoevers. (pionieren.experimenteren, duurzaam/eigenzinnig, historie en authenticiteit, verbinden en ontspannen)

2. Verbinding creëren: In de activiteiten zijn altijd meerdere partijen/organisaties vertegenwoordigd en worden meerdere en diverse deelnemers vanuit verschillende groepen van binnen en buiten Roosendaal uitgenodigd om, met de activiteit als aanleiding, kennis te maken met het gebied.

3. Bestemming creëren: Activiteiten zetten Stadsoevers en Roosendaal op de verlanglijst, door de kwaliteit van de activiteit en de organisatie en tegelijkertijd laagdrempelig, goed benaderbaar en toegankelijk voor iedereen. (ook in prijs)

4. Activiteiten die georganiseerd worden op Stadsoevers in samenwerking en in nauwe afstemming met het kernteam en het activiteitenplatform.

Voor een goed plan is altijd geld. Daarom is er voor de beste 5 ideeën een bedrag van 2.000,-beschikbaar. Dien je idee in voor 12 november via stadsoevers@roosendaal.nl!
De jury wordt gevormd door:

  • Jeroen Klein, SPOT
  • Anne van Kalmthout/Geertje Braspenning (Cultuur verbindt Roosendaal)
  • Patrick de Klerk (SSNB)
  • Hanneke Beekers (Kernteam Stadsoevers)

Het formulier om je idee mee in te dienen kan je hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Urban Sportspark bijna af

Het Urban Sportspark is bijna klaar! Vanaf vrijdag 17 december zetten we overdag de hekken open zodat sportievelingen er volop …

Laat je rondleiden in Stadsoevers

Stadsoevers, als nieuw stuk stad in Roosendaal, transformeert van een voormalig industriegebied naar een groene woonwijk. Er is volop aandacht …