Op naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen

2021 ging als een moeizaam jaar de boeken in. Extreme vorst, overstromingen, tegenslagen voor horeca en bedrijven, harde maatregelen. Versoepelingen en weer aanscherpingen tegen de verspreiding van het Coronavirus, waardoor werk, studie en het sociale leven er steeds anders uit kwamen te zien. Aan Stadsoevers werd anders, maar nog steeds voortvarend gewerkt. Hieronder lees je meer over wat er afgelopen jaar te zien was aan ontwikkelingen in dit nieuwe stuk stad.

Dit was te zien in Stadsoevers in 2021

Wonen in Stadsoevers in trek

Tiny Oevers, de plek voor tiny houses in Stadsoevers, werd volledig in gebruik genomen.  De Kademeester vierde de start van de nieuwbouw met toekomstige bewoners en de bouw vorderde gestaag. De verkoop van de 80 nieuwe woningen in het Beekkwartier verliep zo goed dat in 2022 wordt begonnen aan dit nieuwe deelplan en de inschrijving voor de 53 woningen in het Vlietkwartier ging van start. Wonen in Stadsoevers is in trek!

Eigenzinnige kenmerken

Stadsoevers kreeg in 2021 steeds meer eigenzinnige kenmerken. De Tullepetaonen waterspuwers kregen hun plekje aan de kant van de Westelijke Havendijk. Kunstenaar Léon Vermunt hing ze in juni samen met wethouder Toine Theunis op. Vanaf dat moment werd het drukker met wandelaars en kijkers.  Ook de gele brug waar we lang naar uitgekeken hadden, werd in de zomer geplaatst. Voor de uitkijktoren die op het Urban Sportspark staat, werden activiteiten gevraagd en gepland.

Urban, andere sports en spelen

Dit jaar werd er opnieuw gesupt op de Vliet. BoblaSup organiseerde supcleanups en lessen. De leerlingen van CIOS Zuid-West Nederland en Fontys Sporthogeschool vonden hun plek in het Atik Stadion, net als SportService NoordBrabant, Medifit en The Boxing Company. Ze organiseerden activiteiten voor diverse doelgroepen in het Urban Sportspark.  En aan het einde van 2021 werd het Urban Sportspark opengesteld, met een meteen al druk bezochte skatebaan, bootcampplekken en 3×3 basketballcourt, pannaveld, teqballtafel en natuurlijke speelplekken, schommels en glijbanen voor jongere kinderen. Als ook het freeruncourt begin 2022 wordt opengesteld kunnen sporters ook daar volop in actie komen.

Pop-Up Plezier en festivalvoorstellingen   

Vanaf de zomer opende de Pop-Up containerbar SPOT. Bezoekers van allerlei leeftijden hebben direct de weg naar deze plek kunnen vinden. Ze vermaakten zich volop bij het Biergarten festival, maar ook met 30 seconds of jeu de boules competities, de Chef’s takeover of pubquiz. Daarnaast waren er inspirerende voorstellingen van Roosendaal Danst! in de zomer. Veel bezoekers van binnen en buiten Roosendaal genoten in september van het niet te missen Festival Theater op de Grens. En gelukkig werd ook dit jaar Sinterklaas feestelijk ontvangen in de zwaaikom.

Op naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen

De Kademeester De oude gebouwen aan de kant van de Borchwerf zijn gesloopt.  Ook is het voorontwerp bestemmingsplan voor het Vlietpark ter inzage gelegd. Daarmee is  ruimte gemaakt voor verdere ontwikkelingen in 2022. van het groene, campusachtige terrein ten oosten van de Vliet.  Er komen daar ook  200 tot 300 woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens en bedrijfsruimten.  Komend jaar zien we uit naar de officiële opening van het Urban Sportspark en meer events zodra de regels het toelaten. Verder verwelkomen we in de zomer de nieuwe bewoners van de Kademeester en zal de bouw van het Beekkwartier en het Vlietkwartier beginnen. Ook in 2022 blijft er volop te zien en te doen; we zien je graag in Stadsoevers!

Gerelateerde artikelen

Mooie plannen samen verder brengen

Sinds maart werkt hij als projectleider voor de gemeente Roosendaal in projectteam Stadsoevers, Erwin van Egmond. “Tot nu toe heb …

Kom kijken in het EKP gebouw zaterdag 18 september

Op 18 september opent het voormalige EKP-gebouw haar deuren voor iedereen. Kom kijken hoe het er nu uit ziet, na …