Kom kijken in het EKP gebouw zaterdag 18 september

Op 18 september opent het voormalige EKP-gebouw haar deuren voor iedereen. Kom kijken hoe het er nu uit ziet, na al die jaren. En denk mee over hoe het gebouw eruit kan komen te zien.  

Van EKP naar broedplek voor duurzaamheid 

Zo’n 40 jaar geleden werd het EKP geopend. Het was één van de twaalf Expeditie Knooppunten van Nederland. Bedoeld om de post efficiënter te verspreiden. Na het vertrek van de posterijen werd het gebouw gebruikt als locatie voor het toenmalige Kellebeekcollege. Totdat het nieuwe gebouw van Curio gereed was. Toen volgde er een lange periode van leegstand. Nu is het tijd om daar verandering in te brengen!  

Broedplek voor duurzaamheid 

Het EKP moet een broedplaats worden voor duurzame en creatieve vernieuwing. Iedereen die gepassioneerd is over duurzaamheid en creativiteit is welkom in het EKP. Er is een lokale, duurzame markt, om 12:00 uur is er een moment waarop wethouder Klaar Koenraad het pand (her) opent, je kunt een VR tour krijgen en dansers van Vive la Danse en de cast van Vier de Wind maken de dag extra feestelijk.  

📍 Kadeplein 2, Roosendaal

⏰ 11.00 – 17.00 uur

Gerelateerde artikelen

Op naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen

2021 ging als een moeizaam jaar de boeken in. Extreme vorst, overstromingen, tegenslagen voor horeca en bedrijven, harde maatregelen. Versoepelingen …

Mooie plannen samen verder brengen

Sinds maart werkt hij als projectleider voor de gemeente Roosendaal in projectteam Stadsoevers, Erwin van Egmond. “Tot nu toe heb …