Mooie plannen samen verder brengen

Sinds maart werkt hij als projectleider voor de gemeente Roosendaal in projectteam Stadsoevers, Erwin van Egmond. “Tot nu toe heb ik veel gewerkt aan milieutechnische zaken en het voorontwerpbestemmingsplan. Overleggen met partijen over het ontwikkelkader, sommigen zodat ze de ideeën niet tegenwerken, anderen om ze echt te overtuigen om mee te gaan doen. Ik vind het het mooist om te werken vanuit het ontwikkelkader naar realisatie. Mooie plannen worden pas echt leuk als je ze samen met partijen echt verder kan gaan brengen. Die interactie vind ik vaak het leukste. Ook soms moeilijk, maar dan is het extra leuk als het lukt.”

Hij woont met zijn gezin in Wernhout en werkte hiervoor lange tijd voor de gemeente Vlissingen. “Het sprak me aan dat deze gemeente ervoor kiest om in het leefklimaat te investeren. Zo’n plek als Stadsoevers te maken, met een voorinvestering in de openbare ruimte. Dan zet je een bepaalde standaard neer. Ook het autonoom werken spreekt me aan. Je leidt het project in vertrouwen en als er iets geregeld moet worden bespreken we dat. Het is mooi om zo samen aan een ontwikkeling te werken.”

“Wat ik hier ook heel positief vind, is de samenwerking tussen projectmanagement en civiel. Beide groepen nemen verantwoordelijkheid, coöperatief en constructief. Dat bevestigt nog meer het gevoel dat je het echt samen doet. En natuurlijk, onmisbaar; de ondersteuning van de projectassistenten. Zij zijn er echt voor het project. Afspraken maken, informatie nazoeken, Daar zit heel veel werk in.”

Wat ik belangrijk vind vanuit de kernwaarden van Stadsoevers? “Duurzaamheid. Daarin moet je als gemeente voorop willen lopen.”   En daarnaast verbinden en ontspannen. Een optimale mix vinden tussen duurzaamheid, goed leven en wonen en dat ook nog betaalbaar houden.  Dat bij elkaar te brengen, daarin zit de uitdaging.”

Voorontwerpbestemmingsplan Vlietpark ter inzage

Vanaf deze week kun je het voorontwerpbestemmingsplan voor het Vlietpark inzien. In dit voorontwerp zijn regels voor bouw en gebruik van het Vlietpark vastgelegd. De bestemming voor dit gebied, dat eerst industrieterrein was, verandert. Het gebied tussen de Kade en het Atik stadion wordt in de toekomst een groen, campusachtig terrein. Dat is vastgelegd in een ontwikkelkader.

In het gebied komt ruimte voor wonen, werken, leren, recreëren en bedrijvigheid. Om die functies te kunnen combineren, is het bestemmingsplan zo opgesteld dat er geëxperimenteerd kan worden met nieuwe regels én dat er ruimte blijft om ontwikkelingen mogelijk te maken. Meer informatie over het ontwikkelkader vind je op de pagina Downloads.

Via de website van de gemeente Roosendaal vind je alle informatie over het voorontwerp bestemmingsplan en de manier waarop je het kunt inzien.

Gerelateerde artikelen

Op naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen

2021 ging als een moeizaam jaar de boeken in. Extreme vorst, overstromingen, tegenslagen voor horeca en bedrijven, harde maatregelen. Versoepelingen …

Kom kijken in het EKP gebouw zaterdag 18 september

Op 18 september opent het voormalige EKP-gebouw haar deuren voor iedereen. Kom kijken hoe het er nu uit ziet, na …