Nieuwe bomen in park Wipwei

Al sinds de zomer lag het parkje bij de Wipwei er al op te wachten. Deze week kwamen ze dan echt; de nieuwe bomen, die het helemaal af zouden maken. Eerder was bedacht dat bewoners van de Wipwei  ze mee zouden kunnen planten, door de maatregelen rond het Coronavirus moest dat helaas anders. Linda Verbunt, die aan het parkje woont, ging in november met de landschapsarchitect en de groenbeheerder van de gemeente mee om de keuze voor de bomen te maken. “We hebben gekozen voor een grote diversiteit aan bomen zodat er alle seizoenen wat te beleven valt.” Ze is enthousiast over de inrichting van het park, dat door de wadi en stapstenen niet alleen extra water kan opvangen bij hevige regenval maar ook uitnodigt om ‘natuurlijk’ te spelen.

Mooie kleuren en eetbare vruchten

Het parkje bij de Wipwei koppelt de Molenbeek en de Oude beek en is daarmee onderdeel van de zogeheten Ecologische Verbindingszone. Deze plek krijgt iets meer parkachtige bomen, vooral soorten die hier van nature voorkomen. We hebben bomen geselecteerd die mooie kleuren krijgen in de herfst en we hebben gekeken naar boomsoorten die zowel voor dieren als voor mensen eetbare vruchten krijgen. Zoals een sierappel waarvan de oranje besjes tot diep in de winter aan de kale boom blijven hangen. Lekker voor de vogels en ook geschikt om jam van te maken. En een kastanje- en walnotenboom.  Verder elzen, iepen met hun gevleugelde nootjes en wilgen die in het voorjaar gele katjes krijgen, die goed gedijen bij veel water aan de rand van de Wadi.

Volgend jaar op zoek naar cadeautjes van de natuur

Linda is trots op het eindresultaat: “Sinds een paar maanden is het een drukte van jewelste op de Wipwei met spelende kindjes. Het speeltoestel wordt veel gebruikt en jongens en meisjes met laarsjes aan zoeken met een stokje in het water naar verborgen schatten. Inmiddels heeft ook een zwaan dit mooie plekje gevonden en zich gevestigd in het waterpoeltje. Verder was de Wipwei nog wat kaal, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Het planten van de bomen is begonnen en ze zijn prachtig! Ik kan niet wachten om die verwonderende gezichtjes te zien als we volgend jaar op zoek gaan naar kastanjes en andere cadeautjes van de natuur.”

Gerelateerde artikelen

Urban Sportspark bijna af

Het Urban Sportspark is bijna klaar! Vanaf vrijdag 17 december zetten we overdag de hekken open zodat sportievelingen er volop …

Ideeën voor uitkijktoren

Heb jij ‘m al gezien, de uitkijktoren op Stadsoevers? Hij staat op het terrein waar het Urban Sportspark komt te …