Nieuwsgierig uitkijken naar 2021

2020 was een bijzonder jaar waarin veel ineens op een andere manier moest dan vooraf bedacht. Terwijl veel mensen thuis moesten blijven ging de vaart voor de ontwikkeling van Stadsoevers er niet uit. Er werden bomen geplant langs de kade, de laatste betonelementen werden aangebracht en gewerkt aan de landhoofden ter voorbereiding van de brug. En aan de trappen om de lage kades te bereiken. Ook werd het parkje bij de Wipwei ingericht. Er kwamen ligplaatsen en bootjes in de Vliet, de Kademeester ging in de verkoop en de eerste tiny house bewoners landden op Tiny Oevers.

Hieronder lees je meer over al deze activiteiten. We hebben van 2020 een overzicht gemaakt, dat je vindt in dit filmpje.  

Ontspannen en sporten op en langs de Vliet

Veel wandelaars en fietsers vonden hun weg langs de kades van de Roosendaalse Vliet, in de periode waarin buiten ontspannen en sporten op afstand belangrijk was. In de zomer kwamen de eerste ligplaatsen beschikbaar onder het toeziend oog van havenmeester CornĂ© Kriesels. Vanaf augustus kwamen de eerste sloepjes in de Zwaaikom. Eerder zagen we al roeibootjes en supboards op het water. Basketbaltrainingen van Blauwwit werden mogelijk bij Stadsoevers en meer bezoekers vonden het Strand voor een drankje, barbecue, yoga, salsa- of bootcamptrainingen. 

Woningen Kademeester in verkoop

Na de zomer kwamen de woningen en appartementen van de Kademeester in de verkoop. De meeste woningen op deze bijzondere plek zijn verkocht en de bouw van deze eyecatcher aan het Kadeplein start medio 2021. Meer informatie over dit project is te vinden via www.kademeester.nl.

Natuurlijk spelen op de Wipwei

Voor de zomer werden betonpaden, stapstenen en een bijzonder speeltoestel geplaatst op de Wipwei. Dit toestel herinnert door zijn vorm aan de gashouders die hier voorheen stonden. Dit werk kun je terugzien via dit filmpje op Facebook Na de zomer kon er gespeeld worden op het terrein en eind van 2020 zijn de bomen geplant, die samen met de buurt zijn uitgezocht. Dat maakte dit terrein echt af.  

Eerste huizen in Tiny Oevers

In de zomer van dit jaar kwam er een tiental plekken voor Tiny Housebewoners beschikbaar. Daarvoor was grote belangstelling, en het bureau Rezone selecteerde uit het grote aantal aanmeldingen de eerste pioniers. In november werden de eerste tiny houses geplaatst en begin december bezocht wethouder Toine Theunis de eerste bewoners.

Samenwerken in Stadsoevers

In 2020 is veel samengewerkt en geleerd in Stadsoevers; bij de lifestyle beurs en activiteiten op het Strand, bij gezamenlijke opruimacties waar naast de leerlingen van CIOS Zuid-West Nederland ook OV de Kade zich dit jaar voor inzette. Ook is er achter de schermen veel werk gedaan aan activiteiten die, vanwege de maatregelen waar iedereen zich aan moest houden, helaas soms niet of in een andere vorm doorgingen.  

Start aanleg Urban Sports- en speelpark

In november is het terrein voor het toekomstige Urban Sports- en Speelpark opgeruimd en voorbereid, zodat er vanaf januari gewerkt kan worden aan de inrichting en verdere vormgeving. Naar verwachting kan er vanaf de zomer 2021 volop geskateboard, gefreerund en gebasketbald worden.

2021: een jaar om nieuwsgierig naar uit te kijken

En dan is het alweer 2021. Er staan nog heel wat ontwikkelingen op stapel. De realisatie en ingebruikname van het Urban sports- en speelpark. De start van de (ver)bouw van de Kademeester. De start van de verkoop van de woningen van de Beekblokken. En natuurlijk de komst van de langverwachte knalgele rolbrug. Verder zijn we natuurlijk zeer benieuwd naar de mogelijkheden voor activiteiten en evenementen. Hoe dan ook; 2021 wordt een jaar om nieuwsgierig naar uit te kijken!

We wensen u veel gezondheid en geluk, graag tot ziens in 2021,

Projectteam Stadsoevers

Gerelateerde artikelen

Op naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen

2021 ging als een moeizaam jaar de boeken in. Extreme vorst, overstromingen, tegenslagen voor horeca en bedrijven, harde maatregelen. Versoepelingen …

Mooie plannen samen verder brengen

Sinds maart werkt hij als projectleider voor de gemeente Roosendaal in projectteam Stadsoevers, Erwin van Egmond. “Tot nu toe heb …