‘Pionieren in Kademeester Stadsoevers’

Wiebe en Kim al wandelend buiten bij hun appartement Kademeester op het Kadeplein

Historisch en modern wonen in kademeester stadsoevers

‘Kim Vermeulen en partner Wiebe Keverkamp hadden in december 2022 de eer om als eerste hun intrek te nemen in Kademeester, het appartementencomplex dat deels gehuisvest is in het oude Essent gebouw op de Kade. Hoe het is om te wonen in dit vernieuwde stukje Roosendaal? Je leest het hier!’

‘Het plan voor Stadsoevers, dat bestaat uit meerdere projecten om het hele gebied om te toveren tot urban stadswijk, ligt al jaren op tafel. Al in de beginjaren is de Roosendaalse Wiebe geïnteresseerd in dit project en houdt de ontwikkeling ervan nauwgezet in de gaten. Wanneer Kim en hij besluiten samen te gaan wonen, is de keuze dan ook snel gemaakt. Hun eigen woningen in respectievelijk Breda en Roosendaal worden ingeruild voor een ruim, historisch en tegelijkertijd modern appartement in Kademeester.’

Kim en Wieb in hun appartement aan het kookeiland in hun moderne woonkeuken.

‘Kim, jij komt uit Breda, Wiebe, jij uit Roosendaal. Kunnen jullie vertellen waarom de keuze voor jullie eerste gezamenlijke woning op Roosendaal is gevallen?

Wiebe: “Dat is zo gekomen omdat eigenlijk ons hele sociale leven zich hier afspeelt. We merkten dat we vaak in Breda waren in het huis van Kim, maar dan ‘s avonds voor de gezelligheid alsnog naar Roosendaal gingen.”
Kim: “Wiebe kent hier zoveel mensen en gaat hier ook het liefste op stap. Toen we samen iets gingen kopen was het dus logischer om hierheen te gaan, aangezien we hier toch al het vaakst waren.”

Was dat voor jou geen grote stap Kim?

Kim: “Dat valt eigenlijk wel mee. Ik heb hier namelijk alles wat ik nodig heb. We wonen super dicht bij het centrum, supermarkten en bij de cafés en lopen hier overal in een paar minuten naartoe. Daarnaast is Kademeester op een rustige plek gelegen, dus ik vind dat je hier echt het beste van beide werelden hebt. Een paar keer per jaar is het natuurlijk wat drukker, met de evenementen die hier georganiseerd worden zoals De Draai, de ijsbaan en de kermis, maar dat vinden we juist leuk! Als je niet van een beetje drukte en gezelligheid houdt, moet je niet in de stad gaan wonen vinden wij. Wij vinden het dan ook juist gezellig om die evenementen letterlijk voor de deur te hebben.”

Je mist breda dus niet?

Kim: “Nee eigenlijk niet, ik ben gek op ons huis. Daarnaast werk ik ook nog gewoon in Breda, dus ik kom er nog iedere dag, ik hoef het zeker niet te missen!”

Wiebe en Kim in hun eetkamer van nieuwbouwappartement Kademeester met op de voorgrond hun kat.

Het huis is zeker stil en de ruimte die je hier hebt is geweldig! Is dat de reden dat jullie voor dit nieuwbouwappartement gekozen hebben?

Kim: “We hebben allebei een voorkeur voor nieuwbouw omdat je dan alles naar eigen smaak kunt laten bouwen. Dat hele proces vonden we ook heel leuk om te doen.”
Wiebe vult aan: “Voor een groot deel van het interieur hebben we overigens ook Roosendaalse bedrijven ingeschakeld.”

Kim: “Klopt, ik wilde bijvoorbeeld graag kunst aan de muur en ik wist precies hoe het eruit moest zien. Ik wilde een echte eyecatcher! Een bedrijf in Roosendaal bleek exact te kunnen maken wat ik voor ogen had.”

Wiebe: “Daarnaast wilden we van de keuken ook echt de fijnste leefruimte van het huis maken met genoeg ruimte om spullen op te bergen. De kasten moesten op maat gemaakt worden en ook de vloer was best een klus om te leggen. Ook hiervoor hebben we Roosendaalse bedrijven ingeschakeld.”

Wiebe en Kim lopen voorbij het Kademeester gebouw in Stadsoevers Roosendaal waar zij hun nieuwbouwappartement hebben.

Tot slot, de bouw van Stadsoevers is nog in volle gang: wie raad je aan om zeker de ontwikkelingen goed in de gaten te houden?

“De volgende wijken die nu aan de beurt zijn, zijn Beekkwartier en Vlietkwartier. Die woningen zijn wat groter, komen dichterbij het water en zijn voor een deel autoluw, dat kan uiteraard perfect zijn voor gezinnen!”

Verhalen van andere inwoners of bedrijven in de nieuwe upcoming wijk Stadsoevers lezen? Check onze andere blogs!

Gerelateerde artikelen

In Beekkwartier spat de eigenheid er vanaf

In de zomer van 2024 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in Beekkwartier. Op de bouwplaats van BVR Groep …

‘Stadsoevers zet in op architectuur, dat zie je terug in vlietkwartier’

Zondagochtend. Je kopje koffie drink je aan de Vlietkade terwijl je rustig het laatste nieuws doorneemt. Buren passeren te voet …