SPOT verrast met de sfeer

Interview met Robin Boot, Jeroen Klein en Koen Vaas, de drie jonge ondernemers die pop-up containerbar SPOT runnen.

Waarom is SPOT ontstaan?

Jeroen: “Ik heb lang in Roosendaal gewoond en ben nu al een tijdje aan het ondernemen met evenementen en festivals in Roosendaal. Toen vorig jaar het festivalseizoen niet door kon gaan, kwamen we op het idee om een horeca containerbar te beginnen. Zelf vind ik de evenementen in ontwikkelgebieden altijd heel tof. Daarom wilde ik dit ook graag op Stadsoevers gaan doen.”

Koen: “Ik kom uit Limburg en leerde tijdens mijn studie vrijetijdsmanagement in Breda Jeroen kennen bij de minor ondernemerschap. Vandaar is het balletje gaan rollen. Toen hebben we Trophies Events gestart. Van daaruit organiseerden we eerder Lotje getikt in Chagall en Appeltje Eitje. En eind augustus Rooskleurig Festival. Stadsoevers spreekt ons heel erg aan. Dit is wel wat wij ademen, dat industriële, rauwe en frisse. Net als Spoorzone in Tilburg en Strijp S in Eindhoven. Dat zijn plekken voor de toekomst, daar willen wij graag iets doen. Dat is nu SPOT en daar zijn wij kei blij mee!”

Robin: “Jeroen en ik zijn collega’s geweest. Het operationele werk is iets wat mij heel goed past, ik word daarvoor vaker door evenementenburo’s  ingehuurd. De wisselwerking tussen ons is heel goed omdat we alledrie onze eigen kwaliteiten hebben en hetzelfde doel voor ogen. Dat geeft een hele leuke energie waardoor je ook echt verder komt met elkaar. Iets wat we op papier bedacht hebben, blijkt in de praktijk ook echt te werken. Dat is heel mooi om te zien en dat is vooral de kracht, dat we het samen doen. De mensen in Roosendaal hebben ook weer zin om er op uit te trekken en ik denk dat wat wij aanbieden er nog niet is in Roosendaal. Dat is ook de essentie van het Urban Sportspark, “voor de Roosendaler”. Als we daar zijn voelt de plek heel goed, het is alsof het zo heeft moeten zijn.”

Jeroen: ” We zijn heel fijn aan het ondernemen in Roosendaal en we zien dingen in andere steden die we heel erg tof vinden en als je dan zo’n gebied als Stadsoevers ziet dan ga je toch kijken en inspiratie opdoen bij andere zaken en zo is SPOT ontstaan. We denken dat we in Roosendaal nog het verschil kunnen maken. Net als we met Appeltje Eitje hebben gedaan dat had je al in andere steden maar daar geven we onze eigen draai aan. En dat is met SPOT ook, we creëren weer iets nieuws in Roosendaal waar mensen goed op gaan reageren en daar krijgen wij weer energie van. We hebben er plezier in om de stad leuker te maken.”

Waar willen jullie Roosendaal mee gaan verrassen?

“We willen verrassen met de sfeer. Het wordt opgezet vanuit drie verschillende invalshoeken waardoor we heel verrassend kunnen zijn in onze programmering. We zitten op een plek waarbij we ook de ruimte hebben om iets met onze evenementenachtergrond te doen. Er zullen ook verrassende dingen in de winter gaan gebeuren. We kunnen ook niet wachten tot de rest ook opgebouwd is in het urban sportspark, waar we ook weer leuke dingen kunnen organiseren.”

Activiteiten in de herfst en winter, hoe zien die eruit?

“In de maanden van oktober tot en met maart gaan we andere dingen doen, dat zal niet op vaste openingstijden zijn, maar we gaan wel veel leuke dingen organiseren.  Met Halloween, de sinterklaasintocht, kerst en ook met Appeltje Eitje. We hebben ook een mogelijkheid om een winterterras te maken. Een overdekt terras wat ook verwarmd kan worden. Dit is zo’n 100 m2 waar we ook weer leuke dingen kunnen doen.”

Wat zijn jullie openingstijden?

“We gaan nu eerst van woensdag t/m zondag open. Als we merken dat het heel druk is, zullen we ook nog de dinsdag open gaan. Er zal wel een zomerseizoen en een winterseizoen zijn bij SPOT.”

Wat vinden jullie zelf de lekkerste specialiteit?

“Favoriet is wel de SPOTdog! Deze is er in verschillende varianten. De SPOTdog is een worstje wat we zelf ontwikkeld hebben, het is geen hotdog zoals je ze in Amerika op straat krijgt, maar echt een lekker worstje! En er is ook een vegan variant. Verder zeker ook de pornstar martini of de classic martini. We hebben veel verschillende dingen waardoor er voor ieder wel wat lekkers is. Ook hebben we handgemaakte limonades: fresh limonade en hard lemonade, met alcohol erin.”

Nog iets te wensen?

“We hopen dat er heel veel mensen komen genieten van de plek die we nu aan het opzetten zijn. En we staan ervoor open om met alle mensen samen te werken. Lokale ondernemers, organisaties, sporters of mensen die iets leuks willen doen bij ons. Jong en oud, we werken graag samen leuke ideeën uit.  De locatie leent zich goed voor evenementen, maar ook sport, cultuur of verschillende soorten lessen behoren tot de mogelijkheden. Daar is SPOT ook voor. Iedereen is welkom!”

Gerelateerde artikelen

Urban Sportspark bijna af

Het Urban Sportspark is bijna klaar! Vanaf vrijdag 17 december zetten we overdag de hekken open zodat sportievelingen er volop …

Ideeën voor uitkijktoren

Heb jij ‘m al gezien, de uitkijktoren op Stadsoevers? Hij staat op het terrein waar het Urban Sportspark komt te …