Roosendaal Danst! in Stadsoevers

Zondagmiddag 4 juli voorstelling ‘In Connection’

Roosendaal Danst! maakte mooie verbindingen in Stadsoevers in de speciale voorstelling ‘In Connection’ op zondagmiddag 4 juli. Deze voorstelling was een vervolg op het indrukwekkende ‘Exploring the Grey’ in oktober 2019. Het publiek werd meegenomen voor een wandeling vanaf pop-up bar Spot door dit toekomstige nieuwe stuk stad en het Vlietpark. Tussen de Passerelle en de Wipwei  maakten diverse dansacts verbinding met de ontwikkelingen in Stadsoevers. 

“Gelukkig zijn er binnen de coronamaatregelen weer mogelijkheden! “benadrukt artistiek leider Jacques van Meel van Roosendaal Danst! We hebben er lang naar uitgezien, het culturele leven komt weer in beweging, en dit locatieproject, letterlijk en figuurlijk een kleurrijk gebeuren, is daar een heel mooi voorbeeld van. “

Locatieproject waarbij verbinding centraal staat

Professionele dansers (waaronder Tomas Ntamashimikiro, Martijn Weber, Melany van der Steen, Miranda Brand) werken samen met studenten HBO-dans Fontys en gevorderde dansamateurs (HipHop Factory, Dansschool ENcore en Dansatelier Roosendaal). Jacques van Meel (artistiek leider) componeerde samen met choreograaf/theatermaker Gerard Mosterd dit locatieproject waarbij ‘verbinding’ centraal staat. Stadsoevers heeft directe verbindingen met het station via de Passerelle, met de binnenstad via de Kade en met de aangrenzende wijk De Westrand. De dansacts maakten verbinding met deze plekken, het  verleden en heden.

Langs allerlei plekken in Stadsoevers

Het publiek werd meegenomen langs allerlei plekken van dit toekomstige nieuwe stuk stad, waarin water, natuur, historie en authenticiteit en verbinding en ontspanning belangrijk zijn voor toekomstige bewoners en bezoekers.  De voorstelling startte bij de Passerelle. Daarna richting The Loods, icoon van de urban beeldcultuur.  Langs de nieuwe kades met  aanlegsteigers voor de boten. Ook het balkon met de waterspuwers van de hand van Leon Vermunt, deed dienst als dansplek. Op de hoek van de Zwaaikom via de moderne sculptuur Tiabloy (kunstwerk van Nick Ervinck) waar vroeger de turf van de kleine platte boten overgeladen werd op grotere schepen, die de turf vervoerden naar verdere oorden in Brabant en Zuid-Holland.

Deze voorstelling sloot aan bij de twee jaarprojecten van Roosendaal Danst!: ‘Standbeelden en Sculpturen in de Open Lucht’  en ‘Racisme/Diversiteit/Identiteit. Roosendaal Danst! werkt samen met de fotografen Ineke Stofmeel en John Selders.

Gerelateerde artikelen

Urban Sportspark bijna af

Het Urban Sportspark is bijna klaar! Vanaf vrijdag 17 december zetten we overdag de hekken open zodat sportievelingen er volop …

Ideeën voor uitkijktoren

Heb jij ‘m al gezien, de uitkijktoren op Stadsoevers? Hij staat op het terrein waar het Urban Sportspark komt te …