Roosendaal Danst! in Stadsoevers

Op zondag 6 oktober vanaf 14:30 ben je van harte welkom voor een bijzondere performance van leerlingen MBO Dans en professionals van Roosendaal Danst! in Stadsoevers.

Exploring the grey

Leerlingen van MBO DANS verkennen samen met professionals van Roosendaal Danst! de omgeving waarop Stadsoevers gebouwd wordt. Ze performen buiten op bijzondere plekken, zoals het slingerpad vanaf de Wethouder Lanenstraat, de betonnen kades en het werkeiland op de Zwaaikom. Laat je verrassen door hun creativiteit, kleur en energie! Zondag 6 oktober vanaf 14:30 kun je gratis aansluiten vanaf de Wethouder Lanenstraat en meewandelen om de performances te bekijken. 

Het bouwterrein is even eigendom van de danskunsten, het publiek wandelt aan de buitenkant van de hekken met uitzicht op de actuele ontwikkeling van Stadsoevers en een spectaculaire dansperformance. De choreografie/regie is in handen van Willy Heramus (artist in residence in Roosendaal) en Jacques van Meel (Artistiek Leider Roosendaal Danst!). In totaal zullen er meer dan 20 professionele artiesten /dansstudenten meewerken.

Deze performances zijn het begin van een samenwerking waarin architectuur, water en land een rol spelen om de geschiedenis van dit havengebied te verbinden met een hedendaagse atmosfeer. Jonge artiesten geven zo kleur aan een prachtig nieuw woon/werkgebied in wording.