Straks wonen in het Essentgebouw

Het Essentgebouw aan het Kadeplein wordt getransformeerd naar 30 appartementen. Projectontwikkelaar BVR Groep wordt in het tweede helft van 2020 de nieuwe eigenaar van het pand. Naast woningen komt er ook horeca en is er ruimte voor zakelijke dienstverleners.

historie behouden

Belangrijke eis bij de aanbesteding was dat het historische karakter van het gebouw behouden blijft. Wethouder Toine Theunis (o.a. wonen) is blij met deze ontwikkeling op Stadsoevers. “Met de gunning van het Essent gebouw zetten we weer een grote stap in de verdere ontwikkeling van Stadsoevers. We gaan het gebouw hergebruiken met respect voor de architectuur en met behoud van de identiteit. Voor veel Roosendalers is het Essentgebouw een historisch en karakteristiek pand met herinneringen. Dit hebben we met deze nieuwe ontwikkeling kunnen behouden.”

Woningbouw

Het huidige gebouw wordt verbouwd naar 13 woningen en appartementen met horeca aan het Kadeplein. Achter het gebouw wordt de nieuwbouw van 17 woningen en appartementen gerealiseerd. De gebouwen worden in carré gebouwd met een gezamenlijke binnentuin. Daarnaast hebben alle woningen een eigen terras en worden aangesloten op het warmtenet van DER. Intentie is om halverwege 2020 te starten met de bouw.