Tiny housebewoner gezocht voor Tiny Oevers

In het initiatief Tiny Oevers, waar een tiental woningen komt met een kleine ecologische voetafdruk komt ook een woning te koop. Rezone, de organisatie achter het wooninitiatief, ontwikkelde een woning die nu op de locatie te koop wordt aangeboden. Woon je graag in een tiny house maar ben je zelf niet de meest handige bouwer, dan kun je ook zo  een plekje op Tiny Oevers veroveren.

Levenskunst in een tiny house
De stijl is Wabi Sabi, aansluitend op de Japanse filosofie van levenskunst. Dat staat voor leven in het nu, de schoonheid van het alledaagse, prachtige imperfectie en de kracht van vergankelijkheid. In het design zie je het terug in atypische vormen, een minimalistische, onbevangen benadering en in een voorliefde voor het gebruiken en tonen van natuurlijke materialen en hergebruik van bestaande materialen. Het gaat over de waardering van dat wat hier is en de cyclus van het leven. Dit tiny house heeft de naam RxDomi, afgeleid van het Latijnse woord voor “thuis”.  


Een huis van 25 m2
Dit tiny house heeft  een benedenverdieping van 20m2 waar de woonkamer, keuken en badkamer zijn. Boven is een slaapkamer  van 5 m2 met toegang tot een dakterras dat ook 5 m2 is. Om de woning heen is ook buitenruimte. Het bestaat grotendeels uit gecertificeerd Fins vurenhout en heeft opvallende kleuren: de kopse gevels zijn  goud geschilderd, de lange zijkanten en het dak donkergroen. Het interieur is afgewerkt met wit pvc marmer, en zwarte en houten elementen. Je kunt het tiny house over de weg verplaatsen. De vaste vraagprijs van € 55.000,- k.k. is inclusief keuken, badkamer, transport en plaatsing op de locatie. De gebruikskosten van de grond zijn € 300,- per maand. Je kan tot 2028 op Tiny Oevers wonen.

Duurzaam
De RxDOMI is zoveel mogelijk duurzaam ontworpen en gebouwd: met zonnepanelen, infrarood vloerverwarming en optioneel een recirculatiedouche. Ook met natuurlijke bouwstoffen zoals goed gekeurd hout en métisse, isolatiemateriaal gemaakt van oude spijkerbroeken. En waar kan zijn bestaande materialen hergebruikt, zoals raamkozijnen en gevelafwerkingen. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Niets van waarde wordt weggegooid. Aan het einde van de levensduur van je woning kun je de afzonderlijke elementen terug brengen en worden ze opgeknapt of voor andere dingen gebruikt. Meer informatie over de plek waar aan dit tiny house gebouwd wordt vind je bij Sparkmakerszone.

Betaalbaar
Een eigen woning voor zoveel mogelijk mensen binnen bereik zou moeten zijn. Triodosbank en de Volksbank zijn twee banken die welwillend staan tegenover de financiering van je eigen compacte, flexibele woning als je daar behoefte aan hebt. Neem voor meer informatie contact op met Rezone.

Reageer voor 22 maart 2021
Rezone verkoopt het tiny house op basis  van een motivatie van financiering en de reden om op Tiny Oevers te willen wonen. Oplevering is 1 mei 2021.Heb je belangstelling? Stuur dan voor 22 maart 2021 een e-mail aan info@rezone.eu.

Gerelateerde artikelen

In Beekkwartier spat de eigenheid er vanaf

In de zomer van 2024 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in Beekkwartier. Op de bouwplaats van BVR Groep …

‘Stadsoevers zet in op architectuur, dat zie je terug in vlietkwartier’

Zondagochtend. Je kopje koffie drink je aan de Vlietkade terwijl je rustig het laatste nieuws doorneemt. Buren passeren te voet …