Tiny Houses op Stadsoevers: inschrijving gestart

Stadsoevers biedt ruimte voor experimenteel wonen in Roosendaal. Er is een kavel vrijgemaakt tussen het Innovitapark en de Industriestraat voor een tiental tiny houses: Tiny Oevers Vlietpark. De volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50m2 bouwen en ontwerpen de kopers van de woonplek zelf. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met woensdag 1 juli 2020 via de website van Stadsoevers.

Wethouder Toine Theunis: “De wens voor nieuwe woonvormen- en alternatieve bouwwijzen ligt er al langer. Dat wordt nu werkelijkheid met Tiny Oevers Vlietpark. Er komt een duurzame plek voor innovatieve woonideeën, waar veel ruimte is voor nieuwe creatieve bouwwijzen. Een fantastische ontwikkeling.”

Tiny houses
Tiny houses zijn volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Een goede manier om klimaat- en toekomstbestendig te wonen. Rondom de tiny houses komt veel groen, ruige grassoorten gaan zorgen voor privacy. Daarnaast komt er een centrale ontmoetingsplek met werkruimte. De nieuwe bewoners krijgen veel vrijheid om hun woonplek vorm te geven.

Begeleiding door Rezone

Het bureau Rezone is door de gemeente gecontracteerd om de bouw van de tiny houses te begeleiden. Het bureau heeft veel ervaring met het opzetten van nieuwe woongebieden, waaronder Minitopia in Den Bosch. Via Rezone gaat het contact verlopen met de inschrijvers. Daarnaast beoordeelt het bureau de ideeën, coördineert het de wensen en regelt het praktische zaken zoals het aanvragen van een omgevingsvergunning. Het bureau fungeert als aanspreekpunt voor de toekomstige bewoners en de gemeente.

Inschrijven
Maandag 22 juni (op locatie) en dinsdag 23 juni (online) zijn er informatieavonden voor belangstellenden. Inschrijven voor een plek op Tiny Oevers Vlietpark kan tot en met woensdag 1 juli. Uiterlijk 15 juli wordt bekend wie de toekomstige bewoners van Tiny Oevers worden.

Klik hier voor meer informatie over Tiny Oevers Vlietpark