Urban Sports- en speelpark

Het Urban Sports- en speelpark voor Stadsoevers wordt vanaf de zomer van 2021 één grote uitnodiging om in beweging te komen. Het wordt een park van twee hectare met een skatebaan, freerunningparcours, velden voor 3×3 basketball, teqball en pannaveld en een streetdancevloer.

Volop ruimte voor kinderen en mensen met eigen sportieve uitdaging

Maar ook komt er volop speelruimte voor jongere kinderen en iedereen die zijn eigen sportieve uitdaging zoekt. Alle boomstammen, hoogteverschillen en hergebruikt materiaal uit gebied, zijn er neergezet om op sporten en te spelen. Een paar opvallende elementen: de kraanbaan van betonstaalvlechterij Rombouts, omgeturnd naar een schommel, maar ook het houten vliegtuig als ode aan luchtvaartpionier “Pinneke” Busch.

Uitgewerkt met toekomstige gebruikers

Deze ideeën zijn voortgekomen uit het Stadsoeversspel, waarbij inwoners aangaven dat het Vlietpark iets moest bieden voor alle Roosendalers. Bovendien draagt het Urban Sports- en speelpark bij aan de levendigheid van het gebied. Het park is verder uitgewerkt en ingericht met onmisbare bijdragen van toekomstige gebruikers, zoals de Freerunning Cobra’s, Blauw- Wit Basketball en professionals van 010Trickz en Nine Yards Skatepark Co.

Wil je meer details zien van het Urban Sports- en speelpark? Bekijk dan de tekeningen van het definitief ontwerp.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe bomen in park Wipwei

Al sinds de zomer lag het parkje bij de Wipwei er al op te wachten. Deze week kwamen ze dan …

Zomer 2021: Freerunning Cobra’s in het Urban Sportspark

Interview Robin van Noort en Sandra de Haan, bestuur Freerunning Cobra’s Ze vonden het heel leuk om mee te denken …