Eigenzinnige wijk voor
nieuwsgierige mensen

Roosendaal, stad vol geschiedenis. Van pioniers en handelaren. Van de turf- en suikerindustrie, met de Vliet als kloppend hart; toen en nu. In Stadsoevers vind je het terug: een nieuw, groen stadsdeel in ontwikkeling. Vol dynamiek én rust. Waar wonen, leren, recreëren en ondernemen samenkomen. Een eigenzinnige wijk voor nieuwsgierige mensen.

Genieten. Pionieren. Wonen.

Een wijk met bijzondere gebouwen van gedurfde materialen en uitgesproken kleuren. Waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Een wijk voor mensen die durven te pionieren. Die houden van groen en water maar ook genieten van de levendigheid van de stad.

Wipwei StadsoeversInnovitapark Roosendaal

Ruimte voor ondernemen

Het gebied van Stadsoevers was eeuwenlang hét handelscentrum van Roosendaal met de Vliet als middelpunt van de suikerbietenindustrie. De fabriek van Van Gilse behoort tot het industrieel erfgoed maar is nog volop in bedrijf. Ook nu is er alle ruimte om te ondernemen. Iedereen met een eigenzinnig bedrijf, bijzondere winkel, goed idee en inspirerend initiatief is meer dan welkom.

Het karakteristieke en duurzame gebouw van het Kellebeek College met mbo-opleidingen voor Zorg en Welzijn ligt middenin Stadsoevers.

Blijven leren, blijven groeien!

De kennis stroomt door de straten, parken en pleinen van Stadsoevers. Op diverse scholen, mbo- en praktijkopleidingen werken leerlingen en studenten dagelijks aan hun toekomst en brengen ze levendigheid en vernieuwing in de wijk. Blijven leren, blijven groeien.

‘Dit was een vergeten gebied maar Stadsoevers en De Kade worden steeds veelbelovender’
CIOS Stadsoevers Roosendaal
‘Het meest duurzame stadsdeel van Nederland, dat wil Stadsoevers worden’

Tijd om te ontspannen

In het levendige Stadsoevers is van alles te beleven. Bekende evenementen zoals de Draai van de Kaai, de kermis en de intocht van Sinterklaas trekken duizenden bezoekers. Kleinere festivals en activiteiten zorgen voor verrassing en verwondering. Of kom ongedwongen ontmoeten en ontspannen in het groen of aan het water.

The Loods Stadsoevers

BEZOEK STADSOEVERS

Hardlopen, een hapje eten, lekker buiten dansen of een workshop doen. Stadsoevers biedt straks verschillende voorzieningen op het gebied van sport, horeca, winkelen, evenementen en vrije tijd.

Ben je geïnteresseerd in de huidige ontwikkelingen? Wij organiseren op gezette data rondleidingen door het gebied. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met team Stadsoevers. 

Ontdek het gebied

Wonen, ontspannen, spelen, werken en leren. Bijzondere gebouwen, prikkelende plekken, ruimte voor groen en kabbelend water. Wat zit waar?

Planning

Maart 2019

Start sloop oude gebouwen

Juni 2019

Plannen Essentgebouw bekend

September 2019

Start aanleg Noordlaan

September 2019

Start verkoop appartementen Essentgebouw

November 2019

Plaatsen rolbrug over de Vliet

Januari 2020

Aanleg haven in Zwaaikom

Januari 2020

Wandelboulevard Oostelijke Havendijk gereed

The Loods

Dé place to be voor graffiti-artiesten van elke leeftijd en elk niveau. Lees meer

Zwaaikom

Het golvende hart van Stadsoevers met het sfeervolle waterplein waar boten aanmeren en mensen recreëren. Lees meer

Innovitapark

Broedplaats voor innovatieve ondernemers en (zorg)organisaties die een bijdrage leveren aan gezond leven, welzijn en zorg. Lees meer

The Loods Stadsoevers
Stadsoevers Roosendaal

HEB JE EEN IDEE VOOR EEN EVENT?

Stadsoevers heeft plek voor vernieuwende, verwarmende en inspirerende initiatieven.
Heb je een goed idee?

Agenda

15 juni 2019
10:00 – 14:00 Open Dag StadsOevers – Innovitapark

29 juni 2019
Graffiti Jam – The Loods

4-5 augustus 2019
Draai van de Kaai

6-12 september 2019
Kermis