Appartementen met een verleden: De Douanier

Ontwikkelaar Coresta uit Eindhoven heeft het voormalig douanekantoor aan het Kadeplein omgebouwd naar een eigentijdse complex met huurappartementen. Het heeft de naam De Douanier gekregen.

13_5.6300-2

In de eerst saaie, grijze kolos waren verschillende organisaties gehuisvest, zoals de douane, een school en op het laatst nog de FIOD. In 2016 en 2017 is het gebouw onherkenbaar veranderd. De witte gevels en houtgekleurde balkons stralen vrolijkheid en frisheid uit. De binnenkant is volledig gestript; hierin zitten nu betaalbare twee- en driekamerappartementen met een luxe afwerking zoals vierkante wasbakken, zwevende toiletten en een moderne keuken. Bovendien hebben alle appartementen een ruim balkon of (dak)terras. Op de begane grond is ruimte voor kantoren en horeca (SDW en lunchroom Effe Anders). Het gebouw heeft een gemeenschappelijke binnentuin, opgefleurd door mooie Prunusbomen en gezellige picknicktafels. In de gezamenlijke fietsenstalling zitten enkele oplaadpunten voor elektrische fietsen.

13_6.6316

De Douanier biedt plaats aan 53 twee- en driekamerappartementen in de huursector. Handig voor bijvoorbeeld starters die nog wat langer willen sparen of voor alleenstaanden of senioren. De huurappartementen zijn betaalbaar en van alle gemakken voorzien.

Op de hoogte blijven? Volg De Douanier dan op Facebook of neem een kijkje op de website van De Douanier.

Deel dit

Stuur door

Site by Alsjeblaft!