Betaalbare woningen in een prachtig complex

Het eerste project dat geopend wordt in het nieuwe Stadsoevers is De Douanier, het voormalige douanekantoor aan het Kadeplein. Het kantoor, gebouwd in 1982, krijgt een andere bestemming en verandert in een appartementencomplex met 49 betaalbare huurwoningen.

34_3.douanier-colorbel
Artist impressie: Coresta Design & Build B.V.

Het douanegebouw staat helemaal aan de voorkant van de wijk en is echt het gezicht van Stadsoevers. De ontwikkeling van het appartementencomplex verloopt via Coresta, een dochteronderneming van Sonneborgh, de belegger. Het ontwerp is in handen van Studio Kaart en de aannemer is BVR Bouw. We spraken Carola Boonen, ontwikkelmanager bij Coresta.

“Elk project dat wij aanpakken, moet een maatschappelijk tintje hebben. En dit project wordt ook nog prachtig.”

Betaalbare huurwoningen zijn nodig

“Er is een steeds grotere vraag naar betaalbare huurwoningen in Roosendaal. Eén- en tweepersoonshuishoudens en startende gezinnen, zijn op zoek naar goede en betaalbare huurwoningen. Sonneborgh en Coresta willen een positieve bijdrage leveren door bestaand vastgoed geschikt te maken voor bewoning voor deze doelgroepen. Een bijdrage die ook de diversiteit van de wijk ten goede komt. De Douanier wordt helemaal aangepast. Van een grijze kantoorkolos verandert het in een fris pand met witte gevels, een nieuwe opgang en houtgekleurde grote balkons.”

Groene omgeving

“De woningen worden stuk voor stuk goed afgewerkt. Ook de omgeving wordt heel aantrekkelijk voor nieuwe bewoners gedurende de ontwikkeling van stadsoevers. Midden tussen het groen, vlakbij het spoor en op steenworp afstand van het centrum. Niet zo gek dat veel starters, maar ook ouderen interesse hebben getoond. Bovendien wordt het een duurzaam gebouw. Van energielabel F naar A is een flinke stap. Er komt nieuwe dakbedekking en betere isolatie. Er komt een gemeenschappelijke binnentuin en een gezamenlijke fietsenstalling. Hier komen ook oplaadpunten voor elektrische fietsen. De verwarming van het pand is aangesloten op Smart Climate Grid. Dit is duurzame energie afkomstig van de afvalcentrale uit Roosendaal.”

Inschrijvingen

Er zijn al heel wat mensen die zich hebben ingeschreven voor een woning in De Douanier. Het is de verwachting dat vanaf mei/juni 2017 de eerste bewoners hun nieuwe woning kunnen betrekken. Op de facebookpagina “betaalbaar wonen aan het Kadeplein’ kun je de ontwikkeling volgen. Wij kunnen niet wachten!

Op de hoogte blijven? Volg De Douanier dan op Facebook of neem een kijkje op de website van De Douanier.

Deel dit

Stuur door

Site by Alsjeblaft!