15 mei 2017

In The Loods vind je graffiti en meer

Sinds juni 2015 is de fabriekshal van Wubben Olie een walhalla voor graffitikunstenaars. Hier kunnen zij hun kunstwerken achterlaten op de binnen- en buitenmuren. Een initiatief dat ook in het buitenland niet onopgemerkt blijft. Zo’n legale graffitiplek is misschien wat minder spannend, maar de kunstenaars maken er graag gebruik van. En dat zorgt voor minder overlast en een enthousiaste graffitiscene.

Vanaf de opening zijn de graffitikunstenaars elke woensdagavond in de loods aanwezig. “Wie het eens wil proberen is van harte welkom”, aldus Remco van den Beemd, een van de initiatiefnemers van de graffitikunst in Roosendaal. “De uitdaging is om een werk te maken waar niemand overheen wil spuiten. Wil iemand dat wel, dan moet hij of zij wel eerst een schets laten zien.”

Al twee jaar achter elkaar organiseert The Loods The Graffiti Jam. Op 1 en 2 juli 2017 is de derde editie. Tijdens dit evenement komen verschillende painters uit binnen- en buitenland naar de loods om hun kunsten te laten zien. Zo’n 2,5 week later op 16 juli is er Cars & Graffiti. Tijdens dit event kunnen bezitters van mooie vintage auto’s hun trots showen en een prijs winnen. Onder het genot van de klanken van DJ Skinny_D en MR Q Mantra en de heerlijke hapjes van Piepers en Pikkels kan iedereen genieten van de mooie auto’s én natuurlijk van de spectaculaire graffiti.

“De vaste kern die wekelijks in The Loods te vinden is helpt ook met het schoonhouden. Iedereen let op elkaar, dus er wordt weinig rotzooi getrapt.”

The Loods organiseert door het jaar heen verschillende succesvolle evenementen en bijeenkomsten. Organiseren daar zijn ze goed in. En door het enthousiasme van de trouwe achterban lijkt succes verzekerd. Remco: “De vaste kern die wekelijks in The Loods te vinden is helpt ook met het schoonhouden. Iedereen let op elkaar, dus er wordt weinig rotzooi getrapt. Alles gaat eigenlijk organisch. Wij zijn daar ook altijd heel duidelijk in. Je krijgt iets van de gemeente en dat moet je koesteren, daar moet je zuinig op zijn. Anders ben je het zo kwijt.” En er is nog meer in het vooruitzicht als het aan Remco ligt: Van beachparty’s tot graffitinights. Remco organiseert het graag en heeft er zin in.

Ondertussen is The Loods ook bezig met het opzetten van een stichting. Vanuit deze stichting is het plan om onder andere de kantoorruimtes die zich in de Loods bevinden, te verhuren. Dit worden werkruimtes voor creatievelingen. Fotografen, designers, kunstenaars of zelfs bands die een repetitieruimte zoeken, kunnen hier onderdak vinden. In Stadsoevers zijn creatievelingen en artiesten van harte welkom.

Facebook: https://www.facebook.com/TheLoodsHoF/

44_3.the-loods

Deel dit

Stuur door

Site by Alsjeblaft!