Ondernemers Kadeplein blij met Stadsoevers

De bouw van de Wipwei, het eerste woonblok dat gerealiseerd wordt in Stadsoevers, gaat binnenkort beginnen. Dit betekent een nieuwe impuls voor het gebied en dus ook voor de ondernemers aan het Kadeplein. Wat vinden zij van de plannen en hoe beïnvloedt dat hun ondernemerschap?

“We staan heel positief tegenover de plannen voor Stadsoevers”, zegt Frank Verbocht, secretaris van Ondernemersvereniging de Kade. “De afgelopen tijd zijn er verschillende plannen gemaakt voor dit gebied. Nu gaat de bouw eindelijk beginnen. Er is al veel animo voor de woningen van de Wipwei. Er zijn dus genoeg enthousiaste mensen. De plannen voor de Wipwei zijn prachtig. En ook het gebied rondom het Kadeplein krijgt een opfrisser. Dit zal de ondernemers daar zeker een boost geven.”

Je bent secretaris van de Ondernemersvereniging de Kade en je bent zelf ondernemer. Wat voor onderneming heb je?

“Ik heb een mediabedrijf. Daarnaast ben ik eigenaar van een ICT consultancy bureau. De andere 42 ondernemers uit de vereniging zijn veelal MKB’ers met specialistische bedrijven. Een tattoo shop, een winkel met scootmobielen, een woonwinkel, elke onderneming heeft weer een eigen identiteit. De vereniging bestaat al sinds de jaren 80, maar was slapende geraakt. Sinds de plannen voor Stadsoevers zijn we weer actief. We wilden het geluid van de Kade weer iets nadrukkelijker laten horen. We wilden de Gemeente laten horen dat we graag meedenken.”

Wat moet je als ondernemer voor DNA hebben om hier te willen zitten?

“Alle ondernemers hier zijn eigenzinnig en passievol. Het is hier zeker geen eenheidsworst. Die authenticiteit zien we graag terug in de bewoners van de wijk Stadsoevers. We zijn blij met de manier waarop wij hebben kunnen meedenken over de branding en de profilering van de wijk. Het past zo echt bij ons.”

1_3.frank-verbocht5-lr
Frank Verbocht, secretaris van de ondernemersvereniging de Kade. Foto: Gregor Servais

Hoe is de ondernemerscultuur binnen het Kadeplein?

“We zitten hier echt een beetje in de underdog positie en dat moet bij je passen. We laten graag van ons horen, zoeken de dialoog en de verbinding. Daar staan we ook wel om bekend. Echte pioniers dus. We zijn allemaal redelijk vrij en zelfstandig, maar op dagen dat het kan, slaan we de handen ineen en maken we er iets leuks van.”

Wat vinden jullie als ondernemers van de komst van Stadsoevers?

“Wij staan er heel positief tegenover. Voor sommige ondernemers betekent het gewoon direct meer klanten, voor de bakker bijvoorbeeld, voor anderen betekent het gewoon meer leven en dus meer beweging. Ik ben ervan overtuigd dat meer mensen ons nu weten te vinden.”

Wat zijn de toekomstplannen ten opzichte van Stadsoevers?

“Stadsoevers biedt kansen. Daar kun je als ondernemer niet omheen en daar kun je wat mee. We gaan de verbinding zoeken met de bewoners en de rest van Roosendaal. Vanavond hebben we een vergadering en gaan we praten over de mogelijkheden die dit onze ondernemers biedt. Wij hebben er zin in.”

Ondernemersvereniging de Kade

Deel dit

Stuur door

Site by Alsjeblaft!