Stadsoevers is aantrekkelijk voor jonge mensen

36_3.alissa-stadsoevers-gregorservais-14_lr
Alissa op het terrein waar straks Stadsoevers gebouwd gaat worden

Alissa Bolier is 23 jaar en woont samen met haar vriend in het centrum van Roosendaal. Ze is geen geboren en getogen Roosendaalse, maar voelt zich sterk verbonden met deze stad. “Al mijn vrienden wonen hier, ik ben hier naar school gegaan en ik heb hier gewerkt. Ik zou dat vertrouwde niet graag willen missen. Dat je gewoon even langs kan gaan als je dat wil.”

Veel jonge mensen uit Roosendaal trekken weg naar Breda of Den Bosch. Ze denken dat daar meer te beleven is. Maar ook in Roosendaal is van alles te doen. En met de komst van Stadsoevers wordt dat alleen maar duidelijker. Juist daar worden veel evenementen georganiseerd en is alle ruimte voor initiatieven.

“Wonen bij het water, tussen het groen en toch dichtbij de stad. Wie wil dat nou niet?”

“Ik ben zelf echt een stadsmens. Ik houd van bedrijvigheid en gezellige drukte. Wat ik ook fijn vind is om langs het water te wonen. Juist daarom trekt Stadsoevers mij. En je bent zo in de stad als je dat wilt.”
In Stadsoevers worden zowel huur- als koopwoningen geplaatst. De prijzen variëren; er zijn betaalbare woningen voor starters of alleenstaanden, of wat duurdere woningen voor gezinnen.

Als Alissa in Stadsoevers zou gaan wonen zou dat in een koophuis zijn. Wat vindt zij nu de drie beste punten van Stadsoevers?
“De omgeving is heel groen en dat is heerlijk. Bovendien ligt Stadsoevers vlakbij het water, wat rustgevend is en mogelijkheden voor recreatie biedt. En natuurlijk zijn de plannen fantastisch. Zo zijn er verschillende pleinen waar evenementen worden georganiseerd.”

Als we vragen naar de minpunten moet Alissa goed nadenken. En dat is natuurlijk alleen maar goed. Maar dat Stadsoevers in een van oorsprong industrieel gebied ligt, is zowel een voor- als nadeel. Het geeft een speciale sfeer, maar in de herinnering was het vooral saai. “Het moet echt een beetje bij mensen gaan leven. Ze weten wel dat er wat aan komt, maar meer dan een paar schetsen zijn er nog niet. Daardoor blijft het allemaal nogal abstract. Maar dat zal wel anders worden, als er wat meer gebeurt en te zien is.”

Eigenlijk voldoet Stadsoevers aan het ideaalbeeld van een nieuwe wijk. Mooie, bijzondere woningen waar je duurzaam met energie omgaat. Heel bereikbaar met auto of openbaar vervoer. Rust om te wonen, veel groen, maar ook dichtbij de stad. Stadsoevers heeft het allemaal. Van Alissa mag de bouw beginnen.

Deel dit

Stuur door

Site by Alsjeblaft!