23 september 2017

Stadsoeverspel: doe mee en deel je idee

Wat komt er in het oostelijk deel van Stadsoevers? Wie daarover mee wil denken, doet vanaf 10 oktober mee met het Stadsoeversspel: een dialoog met de stad en de wereld. ‘Gebruik je fantasie, het kan niet gek genoeg’.
‘Een plek waar Roosendalers trots op zijn, een plek die Roosendaal op de kaart zet. Waarvan je denkt ‘wow!’ Dat moet het oostelijk deel van Stadsoevers worden’, vertelt projectdirecteur Sjoerd Elseman.

Het oostelijk deel van Stadsoevers heeft nu nog geen invulling en de gemeente wil weten wat de wensen zijn van de bevolking. Daarom is het Stadsoeversspel gemaakt: op een ludieke manier mag iedereen meedenken en ideeën inbrengen.

Sjoerd: ‘Het Stadsoeversspel speel je in groepjes van zes tot acht personen. Het bestaat uit een dubbelzijdig spelbord van ruim één meter bij 85 centimeter. Aan de hand van korte inspirerende teksten en vragen, prikkelt het spel je om na te denken over de mogelijkheden die het gebied volgens jou heeft. Er zijn geen blokkades, alle remmen mogen los.’

Twee feestelijke spelavonden in de Sint-Jan

Het spel start op 10 en 11 oktober met twee grote openbare spelavonden in de de Sint Janskerk. Hiervoor nodigt de gemeente een groep mensen uit die een doorsnede vormen van de stad. Mensen die werken bij maatschappelijke- en wijkorganisaties, van de jongerenraad, studenten en nog veel meer. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen het spel te laten spelen, dus geïnteresseerden zijn meer dan welkom om zich aan te melden voor de spelavonden. Maar het spel is ook thuis, in de kroeg, in de sportkantine op school, eigenlijk overal te spelen. Sjoerd: ‘Je hebt tot 23 december om mee te spelen en je mag zo vaak meedoen als je wilt.’

“We willen ook dat mensen van buiten de stad denken ‘zo wat een fantastische plek, daarvoor kom ik graag naar Roosendaal”

Echt iedereen mag meedoen, ook mensen die niet in Roosendaal wonen. Sjoerd: ‘We willen ook dat mensen van buiten de stad denken ‘zo wat een fantastische plek, daarvoor kom ik graag naar Roosendaal’. We zoeken mensen die door een grote kansenbril naar het gebied kijken. Daarom noemen we het een dialoog met de stad en zelfs de hele wereld. Ik hoop echt dat Roosendalers straks trots zijn op Stadsoevers en voelen dat zij zich daarvoor hebben ingezet!’

Na afloop van het spel worden alle antwoorden en ideeën opgeslagen in een database. ‘Van de verzamelde input maken we iets tastbaars. Alles, dus ook de meeste wilde ideeën, staat daarin. Uit al die informatie rolt vervolgens in het eerste kwartaal van 2018 een denkrichting, die voer is voor onze plannenmakers.

Meld je aan voor een spelavond!

De eerste openbare spelavonden zijn gepland op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober.

Sint Jan, Markt 2, 4701 PE Roosendaal.
Tijd: 19.30 uur, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar!

De spelperiode is inmiddels afgelopen.

Deel dit

Stuur door

Site by Alsjeblaft!