Stadsoevers in ontwikkeling

1_1.plattegrond-stadsoevers-versie12-jan2018
2_1.plattegrond-stadsoevers-bereikbaarheid-jan2018-lr
3_1.plattegrond-stadsoevers-wonen-jan2018-lr
4_1.plattegrond-stadsoevers-ondernemen-jan2018-lr
5_1.plattegrond-stadsoevers-leren-jan2018-lr
6_1.plattegrond-stadsoevers-ontspannen-jan2018-lr

Het vroegere industrieterrein achter het spoor en dichtbij het stadscentrum van Roosendaal verandert in een prachtige nieuwe wijk. Duurzaam met bijzondere gebouwen, gedurfde materialen, uitgesproken kleuren en alle ruimte om te wonen, te werken, te leren en te ontspannen.

Hoofdontsluitingswegen van het gebied Stadsoevers zijn de Wethouder Lanenstraat en Jan Vermeerlaan/Borchwerf.
Stadsoevers ligt in de directe nabijheid van het station (door middel van de voetgangersbrug “Passerelle” te bereiken) en op 3 minuten rijden van zowel de A17 als de A58.

Stadsoevers wordt de komende jaren blok-voor-blok ontwikkeld. De bouwblokken bestaan hoofdzakelijk uit grondgebonden woningen, met rondom de haven appartementencomplexen. Hoe de ruimte binnen de blokken wordt ingericht, ligt nog niet vast. Erfafscheidingen worden in heel het gebied mee ontworpen. De grondgebonden woningen bevinden zich in drie deelgebieden: De Wipwei, ten zuiden van de Wethouder Lanenstraat, de bouwblokken tussen de Noordlaan en de Molenbeek en de bouwblokken tussen de Noordlaan en de Vliet. Het voormalige douanekantoor en het Essentgebouw worden omgevormd tot woongebouwen.

Onderdeel van Stadsoevers is het Innovitapark. Dit is een campus gericht op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van gezond leven. In het voormalige gebouw van PostNL komt een broedplaats waar (staartende) ondernemers samen met de onderwijsinstellingen werken aan succesvolle innovaties.
Het markante EKP gebouw wordt omgevormd tot een multifunctioneel gebouw. De Van Gilse kandijfabriek is al even markant.

De dynamiek van Stadsoevers zit ook in het onderwijs. Op het Kellebeek College studeren zo’n 2000 studenten. Binnen afzienbare tijd komen daar nog eens de studenten van het Regionaal Associate Degree College (RAC) bij. Een initiatief van Avans Hogeschool in samenwerking met Hogeschool Zeeland.

Ontspannen kan op veel plekken in Stadsoevers. Op de pleinen, langs het water en in het vele groen.
Er zijn diverse pleinen zoals het Kadeplein, het Stadspodium en het Suikerplein. Allemaal krijgen ze een eigen uitstraling en invulling. Ze zijn belangrijk als open verbindingen in de wijk, om samen te komen en om evenementen te organiseren. De Vliet is belangrijk voor Stadsoevers. Ze benadrukt het stedelijke en industriële karakter van het gebied. De Vliet komt uit in de Zwaaikom. Hier komt het Waterplein met de passantenhaven. Je kunt er genieten op de terrassen langs de woonblokken. De Molenbeek is een natuurlijke groene zone. Hier is er alle ruimte voor recreatie. Fietspaden, wandelroutes, alle mogelijkheden om te ontspannen.

Site by Alsjeblaft!