Beekblokken

Verschillende sferen in een wijk

Direct contact met de natuur

Over het project

De Beekblokken liggen aan de westkant tussen de wijk Westrand en de Noordlaan en hebben een groen karakter. Je kunt wonen in appartementen in een stedelijke sfeer aan de Zwaaikom en meer ontspannen wonen aan de groene Beekzone en Beekarmen. De woningen liggen in een afwisselende lijn, dat een speels effect in de straat geeft.

Op de gezamenlijke binnenruimte tussen de woonblokken is ruimte om te parkeren, voor de rest zijn de straten tussen de blokken autovrij. Als bewoner heb je hier direct contact met de natuur: in een paar stappen sta je bij de ecologische verbindingszone en de beek, de groene ader die door Stadsoevers loopt.

Ontwikkelaar BVR Groep gaat de ruim honderd woningen in dit project ontwikkelen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel over de gunning van de Beekblokken. Je kunt ook terugkijken naar het interview met wethouder Toine Theunis en hoofd vastgoedontwikkeling Theo Klijn van BVR dat TV ZuidWest maakte. Meer informatie over de stand van zaken van de ontwikkeling kun je vinden op de website van de BVR groep.

1

Start Beekblokken

BVR gaat de Beekblokken ontwikkelen. Naar verwachting start de verkoop eind 2020.

2

Start bouw Beekblokken

Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2021 gestart met de bouw van de Beekblokken

3

Kabbelende beek

Als bewoner heb je direct contact met de natuur: in een paar stappen sta je al bij de beek.

Groene ader

De ecologische verbindingszone is de groene ader van Stadsoevers. Deze zone combineert wonen, recreëren en natuur. Midden door de ecologische verbindingszone loopt de beek. Als je straks onder water kijkt in de beek, zie je fantastische beestjes zoals de watersalamander!

Wonen in de Beekblokken

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de Beekblokken kun je contact opnemen met Gerben van Dijk van de gemeente Roosendaal.

Gerelateerde artikelen

Pioniers TinyOevers Vlietpark bekend

De toekomstige bewoners van de tiny houses op Tiny Oevers Vlietpark zijn bekend! Na een spannende selectieronde, waarbij kandidaten zich …

Rolf en Tessa: aan de slag met tiny Houses

Tessa en Rolf werken bij Rezone. Dit bureau begeleidt het project Tiny Oevers Vlietpark. Op Tiny Oevers, in het toekomstige Vlietpark in Stadsoevers, komt …