Beekkwartier

Verschillende sferen in een wijk

Direct contact met de natuur

Over het project

Het Beekkwartier (eerder bekend onder de projectnaam Beekblokken) ligt aan de westkant van Stadsoevers tussen de wijk Westrand en de Noordlaan en heeft een groen karakter. Je kunt wonen in appartementen in een stedelijke sfeer aan de Zwaaikom en meer ontspannen wonen aan de groene Beekzone en Beekarmen. De woningen liggen in een afwisselende lijn, dat een speels effect in de straat geeft.

Op de gezamenlijke binnenruimte tussen de woonblokken is ruimte om te parkeren, voor de rest zijn de straten tussen de blokken autovrij. Als bewoner heb je hier direct contact met de natuur: in een paar stappen sta je bij de ecologische verbindingszone en de beek, de groene ader die door Stadsoevers loopt.

Ontwikkelaar BVR Groep gaat de ruim honderd woningen in dit project ontwikkelen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel over de gunning van de Beekblokken. Je kunt ook terugkijken naar het interview met wethouder Toine Theunis en hoofd vastgoedontwikkeling Theo Klijn van BVR dat TV ZuidWest maakte. Meer informatie over de stand van zaken van de ontwikkeling kun je vinden op de website van de BVR groep.

1

Start verkoop Beekkwarter

BVR gaat het Beekkwartier ontwikkelen. Verkoop start in juli 2021.

2

Start bouw Beekkwartier

Naar verwachting wordt in 2022 gestart met de bouw van het Beekkwartier.

3

Kabbelende beek

In het Beekkwartier heb je als bewoner direct contact met de natuur: in een paar stappen sta je al bij de beek.

Groene ader

De ecologische verbindingszone is de groene ader van Stadsoevers. Deze zone combineert wonen, recreëren en natuur. Midden door de ecologische verbindingszone loopt de beek. Als je straks onder water kijkt in de beek, zie je fantastische beestjes zoals de watersalamander!

Wonen in het Beekkwartier

Wil je hier meer over weten?

Het Beekkwartier wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar BVR.
Meer informatie vind je via onderstaande link naar hun website.

Gerelateerde artikelen

In Beekkwartier spat de eigenheid er vanaf

In de zomer van 2024 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in Beekkwartier. Op de bouwplaats van BVR Groep …

‘Stadsoevers zet in op architectuur, dat zie je terug in vlietkwartier’

Zondagochtend. Je kopje koffie drink je aan de Vlietkade terwijl je rustig het laatste nieuws doorneemt. Buren passeren te voet …