CIOS Zuid-West Nederland

Leren in de praktijk

Hybride leeromgeving

Over het project

Vanaf het schooljaar 2018 biedt CIOS Zuid-West Nederland het hybride leren aan in Roosendaal, ook wel praktijkleren genoemd. Studenten van de mbo-opleidingen Sport- en Beweging krijgen minder les in het klaslokaal. Ze leren meer in de praktijk bij verschillende sportverenigingen, fitnesscentra, zwembaden, basisscholen, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties.

Stadsoevers is de uitvalsbasis van deze sportievelingen. Vanaf 2018 was het Innovitapark het thuishonk, vanaf april 2021 verhuizen ze naar het Herstaco Stadion. Vanuit die plek blijven ze hun energie, sportiviteit en enthousiasme zeker delen! 

Leren in de praktijk

De studenten fietsen (gezond en duurzaam!) vanuit Stadsoevers meerdere keren per week de wijk in om in de praktijk te leren. Ze zijn herkenbaar aan hun CIOS-kleding. In het Herstaco Stadion starten de studenten gezamenlijk de week, volgen ze lessen, hebben ze coachgesprekken en werken ze aan opdrachten. Het toekomstige Urban Sports- en Speelpark gaat ook voor hen een inspirerende plek én aanleiding zijn om te leren. 

Wil je up-to-date-blijven?!

Volg onze sociale kanalen of schrijf je in voor de nieuwsbrief!Agenda

10 juni 2023 – ZLM Tour

24 juni 2023 – G-SPOT Festival, SPOT

24 en 25 juni 2023 – Graffiti Jam, The Loods

7 t/m 9 juli 2023 – Foodtruck Festival Appeltje Eitje, Urban Sportspark

29 juli 2023 – Volksronde Roosendaal

1 t/m 7 september 2023 – Roosendaalse Kermis

2 september 2023 – Roosendaal Open Air, The Loods

4 november 2023 – Oude liefde roest niet, The Loods

Gerelateerde artikelen

Resultaten Stadsoeversspel

Het Stadsoeversspel is bedacht om samen met Roosendalers een visie te ontwikkelen voor het oostelijk gedeelte van Stadsoevers. Een bijzondere …

CIOS start praktijkopleiding in Stadsoevers

Onderwijs en zorginnovaties krijgen steeds meer vorm in Stadsoevers. Het CIOS Goes start in september met praktijkonderwijs in Roosendaal maar …