Douanier

Unieke centrumlocatie met eigen binnentuin

Appartementencomplex met eigen buitenruimte

Over het project

Het voormalige douanekantoor aan het Kadeplein 3 is omgetoverd tot een aantrekkelijk gebouw met 53 huurappartementen en commerciële ruimtes op de begane grond. De Douanier vormt de verbinding tussen het stadscentrum van Roosendaal en Stadsoevers.

Het grijze, gesloten gebouw van toen straalt nu met haar witte gevels en houtgekleurde balkons een en al vrolijkheid en openheid uit. De binnenkant is volledig gestript, hier zitten nu betaalbare twee- en driekamerappartementen met een luxe afwerking. Alle appartementen hebben een ruim balkon of (dak)terras.  

De appartementen zijn aangesloten op het smart climate grid van de DER, Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal. De Douanier heeft een gemeenschappelijke binnentuin met een fietsenstalling.

Weetjes

1

Start renovatie

In 2016 is de renovatie gestart, een jaar later is het gebouw opgeleverd.

2

1e bewoners

In juni 2017 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun appartement.

3

Voor jong en oud

53 appartementen over 6 woonlagen. Variërend in diverse oppervlaktes, voor jong en oud!

Sfeervolle binnentuin

De Douanier is getransformeerd van gesloten kantoorgebouw naar een prettig woongebouw. Het pand heeft een gemeenschappelijke binnentuin met een fietsenstalling. De binnentuin is opgefleurd door mooie Prunusbomen, beukenhagen en gezellige picknicktafels. De fietsenstalling is voorzien van enkele oplaadpunten voor elektrische fietsen.
Transformatie van kantoorgebouw naar appartementencomplex met sfeervolle binnentuin

Nieuw icoon voor Roosendaal

De Douanier is het eerste al bestaande gebouw in Stadsoevers dat een nieuwe functie heeft gekregen: van kantoorpand naar woongebouw. Dat gebeurde in een tijd dat er nog weinig andere concrete plannen voor het gebied waren.

De bewoners en ondernemers in de Douanier zijn ware pioniers aan het Kadeplein en van het gebied. Nu vormt de Douanier een mooie entree naar Stadsoevers en is het pand een nieuw icoon voor Roosendaal!

>

Feiten en cijfers

De Douanier onder de loep

Hoeveel appartementen telt de Douanier? Hoe duurzaam is het gebouw? De Douanier in feiten en cijfers.

0

appartementen

0

het gebouw ging van energielabel F naar A

0%

gasloos

Levendige plint

De begane grond, ook wel de plint genoemd, is één en al bedrijvigheid. Er zitten verschillende bedrijven en instellingen, waaronder zorgorganisatie SDW. En natuurlijk Lunchroom Effe Anders - met cliënten van SDW in de bediening - waar je gezellig kunt lunchen.

Volg de Douanier

Benieuwd naar het laatste nieuws over dit bijzondere gebouw? Bekijk dan de website of de Facebookpagina van Douanier.

Wil je up-to-date-blijven?!

Volg onze sociale kanalen of schrijf je in voor de nieuwsbrief!Agenda

Vanaf 14 mei, FLEX Festival

25 en 26 juni, Graffiti Jam @ The Loods

Gerelateerde artikelen

Vijfde bouwplan in Stadsoevers: Vlietkwartier

Na de Douanier,  de Wipwei, de Kademeester en het Beekkwartier is Stadsoevers toe aan zijn vijfde bouwplan; het Vlietkwartier.  Ontwikkelaar …

Start transformatie Kademeester

Een feestelijk moment in Stadsoevers! De nieuwe bewoners van de Kademeester legden gisteren samen met wethouder Toine Theunis de laatste …