Essentgebouw

Eyecatcher van het Kadeplein

Modern wonen in een historisch pand

Over het project

Aan het Kadeplein 4 ligt het karakteristieke Essentgebouw. Tot een aantal jaar geleden zat hier het Roosendaalse kantoor van de gelijknamige energieleverancier. Het gebouw wordt herontwikkeld en krijgt een woonfunctie.

Het gebouw is van de bekende Roosendaalse architect Jacques Hurks en gebouwd tussen 1956 en 1959. Het gebouw is niet aangemerkt als monument maar het is wel karakteristiek en bijzonder. Het gebouw wordt hergebruikt met respect voor de architectuur en met behoud van identiteit. Een gebouw voor stedelijk georiƫnteerde bewoners. De woningen aan de voorkant van het gebouw hebben zicht op het levendige Kadeplein. De woningen aan de zij- en achterkant genieten van zicht op het water.

Milestones

1

Start verbouwing

De verbouwing van het Essentgebouw start begin 2020.

2

Meer Hurks

De Sint-Josephkerk in Roosendaal was de eerste grote opdracht van Jacques Hurks. Hij vertegenwoordigde de Amsterdamse Schoolarchitectuur in Noord-Brabant.

3

Oplevering

De verwachte oplevering van de woningen is in 2021.

Kadeplein: van suikerbieten naar evenementen

Het Essentgebouw ligt met de voorkant aan het Kadeplein. Ooit zat hier de haven met de overslagkades voor de turf en suikerbieten. In de Tweede Wereldoorlog lag op deze plek de brug over de beek waar de Canadezen Roosendaal bevrijdden.

Ook het Kadeplein wordt opgeknapt. Het plein krijgt meer kleur en aan de randen komen terrassen. In het midden staat de Polar Bear, het monument van de bevrijding. En er komen mobiele bakken met groen, zodat er bij evenementen genoeg ruimte is.

Meer weten over Stadsoevers?

Ben je nieuwsgierig of jij en Stadsoevers een goede match zijn? Wil je meer weten over de woonprojecten? Heb je een vraag over ondernemen? Of heb je een idee voor een evenement?

Gerelateerde artikelen

Kijk live mee!

De oude kademuren zijn eruit, de palen voor de onderkade worden er ingeboord en aan de Wethouder Lanenstraat zijn de …

De nieuwe Zwaaikom

De Zwaaikom is straks het hart van Stadsoevers. Een waterplein waar boten aanmeren en waar mensen recreĆ«ren. Ontspannen met je …