Kademeester (Essentgebouw)

Eyecatcher van het Kadeplein

Modern wonen in een karakteristiek gebouw

Over het project

Aan het Kadeplein 4 ligt het karakteristieke Essentgebouw. Het gebouw wordt herontwikkeld onder de naam Kademeester en krijgt een woonfunctie. Ook komt er ruimte voor horeca en zakelijke dienstverleners.

Het gebouw is van de bekende Roosendaalse architect Jacques Hurks en gebouwd tussen 1956 en 1959. Het gebouw is niet aangemerkt als monument maar het is wel karakteristiek en bijzonder. Het gebouw wordt daarom hergebruikt met respect voor de architectuur en met behoud van identiteit.

Kademeester wordt een plek voor stedelijk georiënteerde bewoners. De woningen aan de voorkant van het gebouw hebben zicht op het levendige Kadeplein. De woningen aan de zij- en achterkant genieten van zicht op het water.

Je kunt je via de website Kademeester of via de link hieronder inschrijven om op de hoogte te blijven van dit project.

 

Milestones

1

Start verbouwing

De verbouwing van het Essentgebouw start begin 2020.

2

Meer Hurks

De Sint-Josephkerk in Roosendaal was de eerste grote opdracht van Jacques Hurks. Hij vertegenwoordigde de Amsterdamse Schoolarchitectuur in Noord-Brabant.

3

Oplevering

De verwachte oplevering van de woningen is in 2021.

Kadeplein: van suikerbieten naar evenementen

Het Essentgebouw ligt met de voorkant aan het Kadeplein. Ooit zat hier de haven met de overslagkades voor de turf en suikerbieten. In de Tweede Wereldoorlog lag op deze plek de brug over de beek waar de Canadezen Roosendaal bevrijdden. Tot een aantal jaar geleden zat hier het GEWB en later het Roosendaalse kantoor van energieleverancier Essent.  

Ook het Kadeplein wordt opgeknapt. Het plein krijgt meer kleur en aan de randen komen terrassen. In het midden staat de Polar Bear, het monument van de bevrijding. En er komen mobiele bakken met groen, zodat er bij evenementen genoeg ruimte is.

Meer weten over Kademeester?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Kademeester? Schrijf je dan hieronder in voor informatie van de BVR Groep.

Gerelateerde artikelen

Vrouwen van Wanten en Stadsoevers presenteren online..

Ze maakten een unieke voorstelling voor 4 mei, die ze eigenlijk op de bouwterreinen van Stadsoevers zouden spelen. Het Coronavirus …

Groen Wipwei krijgt vorm

De afgelopen weken is ook bij de Wipwei flink doorgewerkt. Het natuurparkje voor de huizen aan de Turfberg, dat het …