Kademeester (Essentgebouw)

Eyecatcher van het Kadeplein

Meesterlijk wonen in een karakteristiek gebouw

Over het project

Aan het Kadeplein 4 ligt het karakteristieke Essentgebouw. Het gebouw wordt herontwikkeld onder de naam Kademeester en krijgt een woonfunctie. Ook komt er ruimte voor horeca en zakelijke dienstverleners.

Het gebouw is van de bekende Roosendaalse architect Jacques Hurks en gebouwd tussen 1956 en 1959. Het gebouw is niet aangemerkt als monument maar het is wel karakteristiek en bijzonder. Het gebouw wordt daarom hergebruikt met respect voor de architectuur en met behoud van identiteit.

Kademeester wordt een plek voor stedelijk georiënteerde bewoners. De woningen aan de voorkant van het gebouw hebben zicht op het levendige Kadeplein. De woningen aan de zij- en achterkant genieten van zicht op het water.

Je kunt je via de website Kademeester of via de link hieronder inschrijven om op de hoogte te blijven van dit project.

 

Milestones

1

Start verkoop

De verkoop van de woningen start vanaf 10 oktober 2020

2

Start bouw

De verbouwing van het Essentgebouw start in juni 2021.

3

Oplevering

De verwachte oplevering van de woningen is in het voorjaar van 2022.

Kadeplein: van suikerbieten naar evenementen

Het Essentgebouw ligt met de voorkant aan het Kadeplein. Ooit zat hier de haven met de overslagkades voor de turf en suikerbieten. In de Tweede Wereldoorlog lag op deze plek de brug over de beek waar de Canadezen Roosendaal bevrijdden. Tot een aantal jaar geleden zat hier het GEWB en later het Roosendaalse kantoor van energieleverancier Essent.  

Ook het Kadeplein wordt opgeknapt. Het plein krijgt meer kleur en aan de randen komen terrassen. In het midden staat de Polar Bear, het monument van de bevrijding. En er komen mobiele bakken met groen, zodat er bij evenementen genoeg ruimte is.

Meer weten over Kademeester?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Kademeester? Schrijf je dan hieronder in voor informatie van de BVR Groep.

Gerelateerde artikelen

SPOT verrast met de sfeer

Interview met Robin Boot, Jeroen Klein en Koen Vaas, de drie jonge ondernemers die pop-up containerbar SPOT runnen. Waarom is …

Roosendaal Danst! in Stadsoevers

Zondagmiddag 4 juli voorstelling ‘In Connection’ Roosendaal Danst! maakte mooie verbindingen in Stadsoevers in de speciale voorstelling ‘In Connection’ op …