Urban Sports- en Speelpark Stadsoevers

Een uitnodiging om in beweging te komen

Over het project

Het Urban Sports- en Speelpark voor Stadsoevers wordt vanaf de zomer van 2021 één grote uitnodiging om in beweging te komen. Een urban hotspot van maar liefst twee hectare met een skatebaan, freerunningparcours, velden voor 3×3 basketball en een streetdancevloer.

Hergebruikt materiaal uit het gebied

Maar ook volop speelruimte voor jongere kinderen en iedereen die zijn eigen sportieve uitdaging zoekt. Alle boomstammen, hoogteverschillen en hergebruikt materiaal uit gebied, zijn er neergezet om op te spelen. Een paar opvallende elementen: oude stalen elementen en rails voor bootcamp en een houten vliegtuig als ode aan luchtvaartpionier “Pinneke” Busch.

Ontwikkeld met toekomstige gebruikers

Deze ideeën zijn voortgekomen uit het Stadsoeversspel, waarbij inwoners aangaven dat het Vlietpark iets moest bieden voor alle Roosendalers en zou bijdragen aan de levendigheid van het gebied. Het Urban Sports- en speelpark is verder uitgewerkt en ingericht met onmisbare bijdragen van toekomstige gebruikers, zoals de Freerunning Cobra’s en Blauw- Wit Basketball.

Wil je meer details van het ontwerp zien? Bekijk dan het definitief ontwerp bij Downloads.

Wil je up-to-date-blijven?!

Volg onze sociale kanalen of schrijf je in voor de nieuwsbrief!Agenda

Vanaf 14 mei, FLEX Festival

25 en 26 juni, Graffiti Jam @ The Loods

Gerelateerde artikelen

Urban Sportspark bijna af

Het Urban Sportspark is bijna klaar! Vanaf vrijdag 17 december zetten we overdag de hekken open zodat sportievelingen er volop …

Ideeën voor uitkijktoren

Heb jij ‘m al gezien, de uitkijktoren op Stadsoevers? Hij staat op het terrein waar het Urban Sportspark komt te …