Varen in Stadsoevers

Ontspannen aan het water

Varen op de Vliet

Over het project

Ontspannen in Stadsoevers doe je in de zomer aan en bij het water. Vanaf juli 2020 zijn de kades opengesteld. Nu kun je vanaf de Wethouder Lanenstraat over de Vlietkades. Een lekker wandelingetje of fietstochtje vanuit de stad langs het water!

Het water op

Wil je het water op? Dat kan vanaf de kades met een supboard, kano of klein bootje. Heeft je bootje maximaal een formaat van 9,5 meter en een maximale doorvaarthoogte van 1,60 meter? Dan kun je vanaf de Vliet de zwaaikom invaren. Je bent welkom om gratis even aan te leggen. Overnachten in de zwaaikom is niet toegestaan.

Heb je een grotere boot? Daarmee kun je nu nog niet in de zwaaikom terecht.  De toekomstige rolbrug heeft nog ruimte nodig voor de aanleg en de Vlietbrug kan niet op verzoek geopend worden. Wel kun je met een grotere boot terecht bij Watersportvereniging de Vliet. Daar zijn enkele passantenplaatsen beschikbaar en kun je wel overnachten.

Ligplaatsen in de Zwaaikom

In de Zwaaikom, aan de Wethouder Lanenstraat, zijn -tijdelijk- zeven ligplaatsen te huur. Deze worden vanaf augustus 2020 door de gemeente uitgegeven voor (elektrische) sloepen, waarbij eigenaren uit Roosendaal voorrang krijgen. De eerste huurders zijn inmiddels verwelkomd door Wethouder Toine Theunis. Bekijk hier het nieuwsitem dat ZuidWestTV maakte van dat moment. Op dit moment zijn alle ligplaatsen verhuurd en er is een wachtlijst. Heb je interesse in een ligplaats? Zoek dan contact met havenmeester Corné Kriesels via onderstaande button.

 

 

Havenmeester Corné Kriesels: “Heel leuk om dit vanaf het begin mee op te bouwen. Er komt zo steeds meer levendigheid.”

Ligplaatsen in Stadsoevers

Wil je meer weten of heb je interesse in een ligplaats? Zoek dan contact met de havenmeester Corné Kriesels via onderstaande button.

Gerelateerde artikelen

Urban Sportspark bijna af

Het Urban Sportspark is bijna klaar! Vanaf vrijdag 17 december zetten we overdag de hekken open zodat sportievelingen er volop …

Ideeën voor uitkijktoren

Heb jij ‘m al gezien, de uitkijktoren op Stadsoevers? Hij staat op het terrein waar het Urban Sportspark komt te …