Vlietkwartier

Statige herenhuizen aan de Vliet, intieme stadswoningen en woon/werk units van robuuste materialen

53 Eigenzinnige woningen

Over het project

Het vijfde bouwplan in Stadsoevers is het Vlietkwartier. Hier komen 53 eigenzinnige woningen tussen de Noordlaan en de Vliet. Met statige herenhuizen aan de Vliet en intieme stadswoningen binnenin het Vlietkwartier.

Ontwikkelaar iDea Compact/De Kok Bouwgroep tekenen voor de realisatie.

Statige herenhuizen en stadswoningen met tuinen

Architect Studiospacious en landschapsarchitect Karres en Brands tekenden een afwisselend woongebied, aanvullend op  het naastgelegen Beekkwartier. Met statige herenhuizen aan de Vliet, stedelijke woningen en woon/werkunits aan de Noordlaan, gebouwd van robuuste materialen.

Binnenin het Vlietkwartier vind je- op het Vliethof en de Vlietstraatjes- intieme stadswoningen met tuinen en dakterrassen.

Prijzen van de woningen variëren van 265.000,- tot 600.000,-

Wijkbewoners ontmoeten in het Vlietkwartier

De openbare ruimtes in het Vlietkwartier zijn speciaal ingericht om elkaar te ontmoeten. Je komt wijkbewoners tegen op het groene woonpleintje en de autovrije, informele Vlietstraatjes. Voetgangers en spelende kinderen krijgen hier de ruimte.

Er wordt natuurinclusief gebouwd. Zo groen mogelijk, mens en natuur in balans, aangepast aan het veranderende klimaat. De woningen worden collectief verwarmd vanuit het warmtenet van de DER en voldoen aan de nieuwste energieprestatie-eisen. Regenwater van de daken wordt zo lang mogelijk vastgehouden in het gebied of via de waterspuwers naar de Vliet afgevoerd.

Meer weten over het Vlietkwartier?

Wil je meer weten of op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het Vlietkwartier? Bekijk dan via onderstaande knop de website of schrijf in voor informatie van ontwikkelaar Idea Compact.

Gerelateerde artikelen

‘Stadsoevers zet in op architectuur, dat zie je terug in vlietkwartier’

Zondagochtend. Je kopje koffie drink je aan de Vlietkade terwijl je rustig het laatste nieuws doorneemt. Buren passeren te voet …

‘Gesprek met eerste bewoners van tiny oevers’

Hoe gaat het nu met de pioniers van stadsoevers? ‘Allebei zijn ze al vaker geïnterviewd de afgelopen jaren over hoe …