De Wipwei

Dertig hoogwaardige stadswoningen

De Wipwei

Over het project

De Wipwei is als eerste deelplan van Stadsoevers gerealiseerd en bestaat uit 30 hoogwaardige stadswoningen. Het woningaanbod is een combinatie van geschakelde woningen met twee-, drie- en vierkappers die op een luchtige manier naast elkaar staan.

Door de variatie van huizen met puntdaken en platte daken ontstaat een divers straatbeeld. De Wipwei is voor mensen met lef en die van onderscheidende architectuur houden. Vanaf de stoep sta je zo in het groen, omringd door bomen, waterpoelen en een bijzondere speelplek.

Sfeervol wonen

Elke woning in de Wipwei is weer anders maar toch vormt de straat één geheel. De huizen hebben grote, hoge ramen, dat geeft veel licht. Aan de voorkant loopt een brede, Delftse stoep met ruimte om een bankje neer te zetten.

Feitjes

1

1e paal geslagen

De eerste paal van de Nieuwe Wipwei ging begin 2017 de grond in.

2

Bewoners krijgen sleutel

De eerste bewoners draaiden in mei 2018 de sleutel in hun voordeur.

3

Groots speeltoestel

Spelen voor jong én oud: begin 2020 staat er een rond toestel van wel 12 meter doorsnee om te klimmen, hangen, glijden, bungelen en schommelen.

‘We vielen voor de sfeer van wijk en de huizen in de Wipwei, we werden er gewoon verliefd op.’

Spelen in het groen

De Wipwei is een belangrijke schakel in de ecologisch verbindingszone. Zes oude bomen staan fier tussen de nieuwe bosjes en planten. Met een paar stappen sta je vanaf de stoep midden in het groen; loop, skate, step of fiets via de twee verharde paden rondom de waterpoelen. Vanaf hier heb je een mooie doorkijk naar de Zwaaikom.

Stiekem van het pad af mag ook, lekker achter libellen aanrennen, kikkervisjes vangen of van de hellinkjes afrollen. Klim, hang en schommel op het speeltoestel. Het toestel is rond van vorm, als ode aan de gashouder die hier vroeger stond. Trek je laarzen aan en ren over de stapstenen door de grote poel. Of tel hoeveel egels, kikkers en salamanders door de dierentunnels onder de weg (faunapassages) naar de Beekblokken lopen.

Wadi: vangt overtollig water op

Het water in de poelen is niet altijd even hoog. Bij veel regen wordt het overtollige water namelijk opgevangen in de waterpoelen. Zo’n poel wordt ook wel wadi genoemd: Water Afvoer Drainage Infiltratie. Wadi is ook de Arabische naam voor een vaak droogstaand rivierdal.

>

Feiten en cijfers

De Wipwei nader in beeld

Hoeveel huizen staan er in de Wipwei? Hoe duurzaam is de wijk? Hoe lang is het pad langs de waterpoelen? De Wipwei in feiten en cijfers.

0

huizen

0%

gasloos

0

waterpoelen

0

faunapassages, kleine tunnels onder de weg voor egels, kikkers en salamanders

Duurzaam warmtenet

Begin 2018 had het programma RTL Doe Maar Duurzaam een item over het Smart Climate Grid in Stadsoevers, het duurzame warmtenet dat door restwarmte van afvalverwerker Suez wordt gevoed. In de uitzending aandacht voor 5 verschillende locaties (waaronder de Wipwei) die een schakel vormen in de duurzame opwekking en afname van energie.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Wipwei, of  ben je nieuwsgierig of jij en Stadsoevers een goede match zijn? Wil je meer weten over de woonprojecten? Heb je een vraag over ondernemen? Of heb je een idee voor een evenement? Neem contact op met het team van Stadsoevers of bekijk de voortgang van de wijk op facebook.

Gerelateerde artikelen

In Beekkwartier spat de eigenheid er vanaf

In de zomer van 2024 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in Beekkwartier. Op de bouwplaats van BVR Groep …

‘Stadsoevers zet in op architectuur, dat zie je terug in vlietkwartier’

Zondagochtend. Je kopje koffie drink je aan de Vlietkade terwijl je rustig het laatste nieuws doorneemt. Buren passeren te voet …