Vraag en antwoord Stadsoevers

Hier vind je de vragen die het vaakst gesteld worden over het project Stadsoevers en de antwoorden daarop. Vind je niet wat je zoekt? Mail ons dan gerust via Stadsoevers@roosendaal.nl

Hoe lang wordt er gebouwd aan dit plan?

Stadsoevers is een omvangrijk project en wordt de komende jaren in fasen ontwikkeld. Dat betekent dat er steeds in delen gewerkt en gebouwd gaat worden. De gemeente maakt de openbare ruimte en ontwikkelaars bouwen de woningen.

Het eerstkomende woningbouwproject is de transformatie en uitbreiding van het voormalige Essentgebouw aan het Kadeplein. Dit wordt uitgevoerd door ontwikkelaar BVR-groep. De verkoop start begin 2020 en de bouw medio 2020.

De volgende fase in de woningplanning zijn de Beekblokken. Daarvoor is in december 2019 een overeenkomst gesloten met de BVR-Groep. Naar verwachting start de verkoop van de woningen eind 2020 en de bouw van de Beekblokken begin 2021. Meer hierover lees je in dit artikel.

Komen er grondgebonden woningen (met een tuin)?

Jazeker! In Stadsoevers komen verschillende soorten woningen, zeker ook met een tuin.
In Kademeester (het voormalige Essentgebouw) komen 30 grondgebonden woningen en appartementen met een gezamenlijke binnentuin.

Komen er ook appartementen?

In Kademeester (het voormalige Essentgebouw) komen appartementen, zowel in het te renoveren gebouw als in de nieuwbouw erachter.  In de Beekblokken komen appartementen aan de zwaaikom. In een later stadium zullen ook appartementen in de Vlietblokken aan de zwaaikom worden gebouwd. Ook in het Vlietpark komen op langere termijn appartementen.

Komen er vrije kavels?

Nee, er komen geen vrije kavels. Mogelijkheden voor vrije kavelbouw zijn er op andere locaties in de gemeente Roosendaal. Wel zijn we aan het onderzoeken of er tiny houses in eigen beheer gebouwd kunnen worden.

Waar kan ik met mijn bootje terecht?

Je kunt varend met een sloep of kleinere boot in de zwaaikom komen. Met een bootje waarvoor je een trailerhelling nodig hebt kun je daar vanaf Dinteloord of Standdaarbuiten in twee uur varen komen. Etten-Leur en Breda liggen respectievelijk op 3 tot 5 uur varen.  Met een roeiboot of een kleiner bootje kun je op andere plekken dichterbij Stadsoevers het water in. Een kano, kajak of supboard kan gewoon vanaf de lage kades de zwaaikom of de Vliet in.

In de zwaaikom komt een afsluitbare aanlegsteiger en aanmeervoorzieningen waar bootjes kunnen worden aangelegd. Op dit moment is nog niet bekend hoe de verhuur of verkoop van de ligplaatsen aan de steiger zal plaatsvinden. Heb je hierin interesse? Neem dan contact op met stadsoevers@roosendaal.nl

De bereikbaarheid van de zwaaikom is beperkt voor grotere boten vanwege de bruggen. De doorvaarhoogte bedraagt ca 2m. Grotere boten kunnen de zwaaikom bereiken na telefonisch contact met de brugbediende.

Wanneer wordt er gestart met verkoop van woningen?

De eerstkomende woningen die te koop komen zijn de woningen in de voormalige Essentlocatie, begin 2020. Dit project gaat Kademeester heten. Je kunt jezelf nu al wel inschrijven voor informatie bij projectontwikkelaar BVR: www.kademeester.nl De verkoop van woningen van de volgende fase, de Beekblokken, start eind 2020. Je kunt jezelf nu al wel aanmelden voor informatie bij de projectontwikkelaar BVR-Groep.

Bij wie moet ik zijn voor een huis op Stadsoevers?

De gemeente bouwt zelf geen huizen, maar contracteert ontwikkelaars die de woningen ontwikkelen, verkopen en bouwen. Zodra er afspraken gemaakt zijn met een ontwikkelaar vind je dat op www.stadsoevers.nl De ontwikkelaar zal zelf het project via een plaatselijke makelaar in verkoop brengen. Je kunt je inschrijven bij een projectontwikkelaar wanneer je interesse hebt. Zij houden je op de hoogte wanneer projecten in de verkoop komen.  Voor de woningen in het vroegere Essentgebouw kun je nu al inschrijven op de site www.kademeester.nl Voor de Beekblokken kun je je interesse aangeven bij de BVR-Groep

Wat zijn de huizenprijzen?

In Stadsoevers komen woningen in verschillende prijsklassen. De meeste woningen in het westelijk gedeelte worden naar verwachting gebouwd in het  middensegment (tussen € 185.000,- en € 275.000,- ) en duurdere segment  (vanaf € 275.000,- ). In het Vlietpark komen naar verwachting ook kleinere en goedkopere woningen.

Wat gebeurt er met het woonwagenpark?

Het woonwagenpark blijft waar het nu is. Er komt voldoende ruimte/groen omheen zodat de huidige en de nieuwe bewoners prettig naast elkaar kunnen wonen.

Komen er bedrijfsruimtes?

In de Vlietblokken komen aan de zwaaikom op de begane grond van het gebouw ruimtes voor watersportgerelateerde bedrijven en horeca. Ook in het Vlietpark is ruimte voor de vestiging van kleinschalige bedrijven. Over het aanbod van bedrijfsruimtes wordt in de loop van 2020 meer bekend.

Komt er horeca?

In het project Kademeester is ruimte voor horeca. Ook in de Vlietblokken aan de zwaaikom komt op de begane grond van het gebouw horeca. In het Vlietpark is er nu al horeca op het Sfeerstrand. Of er nog meer ruimte voor horeca in het Vlietpark bijkomt, zal bij de verdere ontwikkeling bekend worden.